Range Rover Velar SVR 2020 Sport Beoordeling

  • Rijtest
  • Interieur
  • Passagiersruimte
  • Bagageruimte
  • Motor Prestaties
4.8

Door de verfijnde afstelling en extra V-8-vermogen wordt de Range Rover Velar SVR 2020 sport een verfijnde hot rod.

Door de verfijnde afstelling en extra V-8-vermogen wordt de Range Rover Velar SVR 2020 sport een verfijnde hot rod.

Officieel: Range Rover Velar SVR 2020

Wie de oude Jaguar met een 5,0-liter V-8 supercharged in de auto wil ervaren, die vers van de productielijn ligt, zou er goed aan doen om bestellingen niet uit te stellen. De nieuwe Range Rover Velar SVR 2020 Sport, die net in Europa is gereden en later dit jaar in zullen worden verkocht, zal waarschijnlijk het laatste nieuwe model zijn dat er nooit bij is geïnstalleerd. Ford, die oorspronkelijk de AJ-V8 ontwikkelde en sinds 1996 voor Jaguar bouwt, heeft zojuist bevestigd dat de fabriek die de geblazen acht maakt, in september 2020 zal sluiten. Daarom wordt de velourservelar SV slechts voor één modeljaar aangeboden, en kan het zelfs een collector’s edition worden.

Binnenin

Het Velar-cabine voelt nog steeds kleiner aan dan een Range Rover of Range Rover Sport, maar de SVR heeft een royale standaarduitrusting en een slanke plaats in de top van de hiërarchie gekregen. De schakelpaddles achter het stuurwiel zijn gemaakt van metaal in plaats van kunststof en er zijn nu gekartelde metalen finishers voor de draaicontroller. De deurpanelen hebben een koolstofvezel inzetstukken met geweven metaaldraad geven extra kleur en glans. Het enige nadeel is de noodzaak om ons aan te passen aan het niet-intuïtieve InControl Touch Pro Duo infotainmentsysteem met dubbel scherm.

Het interieur is prachtig afgewerkt, maar de beperkte hoofdruimte voor de achterpassagiers is beperkt, waardoor het een gevoel van gemakkelijke luxe is.

Afmetingen, die tussen de Porsche Macan compact en de middelgrote SUV Cayenne in velours zitten, en zelfs een instapmodel van de full-size Range Rover zorgen ervoor dat volwassen inzittenden zich op de achterbank nog specialer zullen voelen. De laadcapaciteit van Velar blijft goed op 29 kubieke meter, tegenover 34 in Velars andere, met een totaalpakket dat de synthese tussen een SUV en een stationwagon benadert.

550 pK

Het is moeilijk om een hekel te hebben aan elke V-8, vooral als een charismatische en effectieve V-8, omdat deze V-8 550 pk en 502 Nm koppel uitstraalt. De AJ-V8 mag dan deel uitmaken van de weg door zijn derde decennium in productie zijn, maar in de vorm van een supercharged nog steeds gevend, zeer interessant over het hele toerenbereik en, dankzij het actieve uitlaatsysteem van geheel nieuwe, zeer goed geluid wanneer hard ingedrukt. SVO discreet en toch afgestemde pijp velar te genereren overmatige en pony’s die SVR Jaguar modellen lijken te doen bij het opheffen van het gaspedaal. In plaats daarvan is er een diep, gespierd gezoem wanneer de motor onder belasting staat. Prestaties worden sterk vermoed: SVO is zeer geloofwaardig en claimt 4,3 seconden nul tot 100 km per uur en een topsnelheid van 273 km per uur. Nog indrukwekkender is het gevoel van de spieren van het bedrijf van de supercharged V-8 die zonder aarzeling of een beetje vertraging hard trekken.

Op de weg

Terwijl de machine volgens de velar mooi is, voelt het chassis minder strak aan. Rijtest met SVR in Spanje, in een rustige bergweg ongeveer een uur landinwaarts van Barcelona, en ook bij het Land Rover Experience Center Las Coming. De velar indrukwekkend op de grond, met standaard luchtveren, kan verbeteren velar hoge stijging van de velar is tot 1,7 inch in zijn rots-scramble modus aandrijving. Zelfs met het dragen van een diamantschijf met een 21-inch diamantschijf, bleek het bereid om op en neer te klauteren het spoor glad op alle hetzelfde seizoen Pirelli Scorpion banden die we gebruiken op de weg. Het is een high-performance SUV die je op zijn minst een weg naar de echte wildernis kunt vinden.

Facebook Comments

denieuwsteautos.be

Alles over auto's op een site. Kom meer te weten over u toekomstige auto voor dat u het koopt!. Deze blog vertelt u als over de nieuwste auto merken.

0 gedachten over “Range Rover Velar SVR 2020 Sport Beoordeling

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: