Opel Insignia GSi Facelift (2020)

Opel presenteerde ongeveer een maand geleden een kleine mid-life facelift voor de Insignia 2020. Er werd ook het vernieuwde Insignia GSi getoond, op het Autosalon van Brussel 2020.

2020 Opel Insignia GSi Facelift

Nieuwe Motor Prestaties 2020

Onder de motorkap bevindt zich nu een nieuwe 2,0-liter turbobenzinemotor die 230 pk (169 kilowatt) levert aan een automatische versnellingsbak met negen versnellingen, die via het Twinster AWD-systeem met koppelvector de kracht naar alle vier de wielen stuurt.

Terwijl de auto voorheen werd aangedreven door een 210 pk sterke biturbodiesel, heeft de nieuwe versie een tweeliter turbobenzinemotor met 230 pk onder de motorkap.

Het maximale koppel is 350 Nm, dat wordt toegepast bij 1.500 tot 4.000 omwentelingen per minuut. Om brandstof te besparen is het apparaat voorzien van een cilinderuitschakeling: bij lage belasting schakelt de variabele nokkenasregeling twee cilinders uit.

2020 Opel Insignia GSi Facelift

De achttrapsautomaat wordt vervangen door een nieuwe negenversnellingsbak. De auto heeft ook een elektro-hydraulische rembekrachtiger, een “mechatronisch” Flexride chassis en een “Twinster” vierwielaandrijving met Torque Vectoring. Opel geeft het NEDC-brandstofverbruik aan bij 6,9 liter.

Volgens Opel is de sportieve vierwielaandrijving met Torque Vectoring, die met een druk op de knop kan worden geactiveerd, uniek in dit segment. Bij de 4×4-aandrijving vervangen twee koppelingen een conventioneel achterasdifferentieel. Deze technologie is bedoeld om de auto wendbaarder te maken en goede zijdelingse controle en tractie te bieden. Wanneer de vierwielaandrijving is uitgeschakeld, wordt de aandrijving puur via de voorwielen op de meest economische manier uitgevoerd.

Design van nieuwe Insignia 2020

2020 Opel Insignia GSi Facelift

Het ontwerp van de GSi wijkt af van de standaardversies van de Insignia, vooral met het voorschort. In vergelijking met de voorganger GSi lijkt de ontwerptaal meer gereduceerd en daardoor stiller. Zo zijn de zijopeningen in de bumper nu smaller, zoals eerder bleek uit een mat zilveren frame. De bumper omsluit nu de langsopening onder het radiatorrooster. Bovendien wordt de lijn van de horizontale chroomstrip in het radiatorrooster nu voortgezet in de onderste rand van de koplampen, die werken met adaptief LED-licht. Zwarte buitenspiegels maken het uiterlijk van de Opel Insignia GSi Sports Tourer Facelift (2020) compleet.

autoverzekering afsluitenAutoverzekering vergelijken

Autoverzekering berekenen bij Corona Direct, Touring Verzekeringen, AXA, Allianz, Baloise, Vivium, Fidea, Athora, Optimco en Aedes

Snel en eenvoudig jouw autoverzekering van nieuwe Opel insignia GSI 2020 berekenen? Bereken dan via Verzekeringen in enkele minuten tijd de beste prijs voor je autoverzekering.

 

 

Facebook Comments

denieuwsteautos.be

Alles over auto's op een site. Kom meer te weten over u toekomstige auto voor dat u het koopt!. Deze blog vertelt u als over de nieuwste auto merken.

%d bloggers liken dit: