Officieel: Nieuwe Nissan Ariya 2019

Op de Tokyo Motor Show presenteerde Nissan het concept van volledig elektrische Ariya. De elektrische Nissan is een conceptcar, maar het geeft een mooie concrete invulling aan toekomstige productiemodellen, die over ongeveer twee jaar worden verwacht.

Nissan Ariya Concept 2019

Nissan gaf geen details over de elektrische aandrijftechniek van tweemotorige modellen van Ariya, maar het is vooraf uitgelekt dat de SUV op basis van het nieuwe platform een verscheidenheid aan elektriciteit zal bieden van bijna 500 kilometer. In een presentatie vandaag, Nissan onthulde dat de batterij elektrische auto een tweemotorige configuratie en functie V2G of V2B zal hebben.

Ariya Prestaties

De technische specificaties zijn op dit moment nog in mysterie gehuld, maar een recent rapport van Automotive News toont aan dat de batterijaangedreven crossover die voor de lancering in de tweede helft van 2021 aan de dealers werd geleverd. Mensen in de wetenschap zeggen dat het productieklare model een verscheidenheid aan EPA-gecertificeerde 483 kilometer zal hebben en minder dan vijf seconden nodig zal hebben om van 0 tot 100 km/u te komen.

Hetzelfde rapport zegt dat EV-straten zullen worden opgepikt na het hieronder beschreven IMx-concept, en we kunnen (soort van) de gelijkenis zien. De originele variant van IMx debuteerde twee jaar geleden op de Tokyo Motor Show in Tokio, voordat je de versie voor de 2018 Autosalon van Genève hebt geüpdatet. De laatste iteratie van het concept gebruikte een paar elektromotoren – één voor elke as – om een gecombineerd vermogen van 430 pk (320 kilowatt) en het onmiddellijke koppel van 700 Newton-meters te bieden. Onbepaalde accu’s beloven een groot bereik van 600 kilometer, maar Nissan heeft het aantal testcycli niet gespecificeerd.

Nissan Interieur

Nissan Ariya Concept 2019

Hoogtepunten van het externe ontwerp zijn onder andere een opvallend frontgedeelte met bijzonder dunne, brede spatborden en een in plaats van het radiatorrooster verlicht frontscherm. Dit concept is ook voorzien van korte overhangen en achterlichten die continu achterin worden verlicht. Wat het interieur betreft, streeft Nissan, net als veel andere automakers, naar een transformatie van de lounge van het passagierscompartiment. Dit wordt onderstreept door de minimalistische vormgeving van deze Noble: het enige haptische bedieningselement is de startknop, een knop om het scherm te bedienen en de temperatuur van 12,3 inch te regelen in Ariya.

Facebook Comments

denieuwsteautos.be

Alles over auto's op een site. Kom meer te weten over u toekomstige auto voor dat u het koopt!. Deze blog vertelt u als over de nieuwste auto merken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: