Nieuwe: HYUNDAI VISION T CONCEPT (2019)

HYUNDAI VISION T CONCEPT

Hyundai

Hyundai Vision T-concept is hoe we willen dat de Tucson in 2021 eruitziet.

Hyundai onthulde zijn innovatieve Vision T Plug-in Hybrid SUV Concept op 2019 AutoMobility LA. De Vision T is de zevende in een serie van Hyundai Design Center-concepten die uitdrukking geeft aan Hyundai’s zich ontwikkelende sensuele, sportieve, wereldwijde designtaal. “We streven naar innovatieve oplossingen op het gebied van design en voegen emotionele waarde toe aan onze productbeleving door middel van sensuele, sportieve designtaal”, aldus SangYup Lee, Senior Vice President en hoofd van het Hyundai Global Design Center. Het SUV-concept heeft een matgroene buitenafwerking en wordt aangedreven door een insteekbare hybride aandrijflijn, wat duidt op zijn eco-lifestyle focus en inherente balans met de omgeving waarin hij wordt aangedreven.

HYUNDAI VISION T CONCEPT

Design

De designideeën van de vernieuwde sedan worden verder ontwikkeld met de Vision T en dat is vooral zichtbaar aan de voorzijde, waar de massieve grille een nog dominantere rol speelt en gesloten blijft wanneer de auto statisch is. Eenmaal in beweging, blijft elke cel van het roosterontwerp in een voorgeschreven volgorde bewegen, waardoor “een echt dynamische voorwaartse houding” ontstaat.

HYUNDAI VISION T CONCEPT

Net als de Kia Futuron heeft de Vision T een geïntegreerd verborgen koplampsysteem dat op verzoek kan worden omgevormd tot een volledig functionele verlichting. Het Zuid-Koreaanse bedrijf zegt dat het “de volgende generatie van deze Hyundai designinnovatie” vertegenwoordigt, wat waarschijnlijk een aanwijzing is dat we in de komende productiemodellen iets dergelijks kunnen zien.

Extra

Twee afgeleide subthema’s van het dynamische fundamentele ontwerpconcept zijn Parametrische Fantasie en Transcendente Connectiviteit. In deze subthema’s zijn alle parametrische oppervlakken vanuit het lichaam verbonden met licht- of trimfuncties.

HYUNDAI VISION T CONCEPT

Het beschikt over naadloze connectiviteit zonder duidelijke ontwerpgrenzen. Het omgevingslicht wordt gereflecteerd door deze holle en bolle lijnen die een extreem gevoel van spanning creëren.

Charisma is toegevoegd met de ontwikkeling van een verborgen handtekeninglamp afgeleid van de Le Fil Rouge en Grandeur Face Lift. Bij hogere snelheden is de Parametric Air Shutter een originele ontwikkeling die zowel de aerodynamica als het design actief aanpast.

Facebook Comments

denieuwsteautos.be

Alles over auto's op een site. Kom meer te weten over u toekomstige auto voor dat u het koopt!. Deze blog vertelt u als over de nieuwste auto merken.

0 gedachten over “Nieuwe: HYUNDAI VISION T CONCEPT (2019)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: