Nieuwe Volkswagen Atlas Cross Sport (2020)

Prijs: 40 000 $

Atlas Cross Sport van Volkswagen 2020 is om een aantal offers te brengen voor de stijl van de VW Atlas Cross Sport. De vijfzitsversie van de Atlas SUV krijgt een kortere carrosserie en een coupé-achtige daklijn.

2020 Volkswagen Atlas Cross Sport

Officiele: Atlas Cross Sport Volkswagen 2020

Volkswagen liefhebbers hebben een onverzadigbare honger naar Atlas Cross Sport, Volkswagen wil graag de kopers geven wat ze willen. Het Duitse bedrijf heeft een vijfzitsmodel van hoogbouw geïntroduceerd, Atlas Sport Cross genaamd, dat het gat vult dat de Tiguan van Atlas scheidt. Het is gepland om te komen in showrooms in het begin van 2020.

The steering wheel of the Atlas Cross Sport, with the digital cockpit in view behind it.Image of the gear shift and wireless charging area in the Atlas Cross Sport.Driver’s-eye view of driver assistance features helping as the Atlas Cross Sport stops for a pedestrian.

Op papier is de nieuwe Cross Sport een kleinere variant van de Atlas met minder zitplaatsen. Beide modellen rijden op hetzelfde basisplatform en de wielbasis is identiek, maar de Cross Sport 2,8-inch is korter dan de gebruikelijke Atlas. Hij biedt 40,3 kubieke meter bagageruimte met vijf passagiers en 77,8 kubussen met platgevouwen achterbank.

Meting is echter slechts een deel van het verhaal. Terwijl de twee modellen veel componenten delen onder het plaatwerk, de vijfzitter om de stijl te dragen, is het ontwerp minder bocht gemarkeerd met een rooster met drie vlokjes die uitmonden in een meer expressieve koplampen, evenals het nieuwe logo van Volkswagen. de daklijn is veel fraaier, en de terugvloeiende daklijn is voorzien van een dun omwikkelbaar licht dat de breedte van Cross Sport benadrukt. Het ontwerp is geïnspireerd op het concept van Cross Sport dat in 2018 werd onthuld.

Interior of an Atlas Cross Sport. Upward angle showcases the panoramic sunroof.

Het geselecteerde uitrustingsniveau wordt geleverd met een digitaal, door de bestuurder te configureren instrumentcluster dat we zo mooi vonden. Met de knoppen op het stuurwiel kunnen bestuurders de informatie selecteren die in hun gezichtsveld wordt weergegeven. auto-infotainmentsystemen – Net Volkswagen, dat een uitgebreide update voor het modeljaar 2020 heeft gekregen, maakt ook deel uit van het pakket, terwijl de draadloze smartphonelader het mogelijk maakt dat automobilisten hun oplaadkabel thuis kunnen laten.

Front ¾ angle of the Atlas Cross Sport’s advanced LED headlights.The 2nd row seats of the Atlas Cross Sport, seen through an open rear door.The spacious trunk of the Atlas Cross Sport. The left rear seat is folded down.

De technologie beperkt zich niet tot de functies die het rijden comfortabeler maken. De lijst met standaard elektronische rijhulpmiddelen, waaronder een waarschuwing voor een aanrijding naar voren, autonoom remmen, controle van de dode hoek en het waarschuwen van het achteropkomende verkeer. Adaptieve cruisecontrol met stop-and-go-functie, hulp bij files en dynamische verkeersborden die op duurdere uitrustingsniveaus worden aangeboden. Deze laatste twee zijn nieuwe toevoegingen aan de lijst van Volkswagen-technologie. De eerste helpt de bestuurder in een file tot 37 km/u om Atlas gecentreerd op de weg te houden en een vaste afstand tot de voorligger te behouden. De tweede toont verkeersborden in het instrumentenpaneel en het aanraakscherm.

The LED taillights of an Atlas Cross Sport that is parked in front of a home.

Motoren en prestaties

Kopers hebben twee motoren om uit te kiezen. De eenheid op instapniveau is een turbolader, 2.0 liter vier-cilinder motor die 235 pk en 258 Nw koppel van torsie verstrekt terwijl het nippen van premie unleaded. Een upscale alternatief is de 3.6 liter V6 die 276 pk en 266 Nw. van het verdraaien onder de juiste voet van de bestuurder zet. De automatische transmissie met acht snelheden komt standaard ongeacht hoeveel cilinders onder de kap zijn, en het systeem 4Matic alle-wiel-aandrijving de winter-slaande Volkswagen die aan extra kosten wordt aangeboden.

de nieuwste auto’s

Facebook Comments

denieuwsteautos.be

Alles over auto's op een site. Kom meer te weten over u toekomstige auto voor dat u het koopt!. Deze blog vertelt u als over de nieuwste auto merken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: