Nieuwe Skoda Octavia 2020 is onthuld

Skoda is zich aan het voorbereiden om zijn nieuwe Octavia die in 2020 uitkomt, volgende week te openbaren en heeft ontwerpschetsen gepubliceerd die laten zien hoe het design radicaal is gereviseerd.

Skoda is zich aan het voorbereiden om zijn nieuwe Octavia die in 2020 uitkomt, volgende week te openbaren en heeft ontwerpschetsen gepubliceerd die laten zien hoe het design radicaal is gereviseerd.

Ondanks het feit dat het wordt geprijsd om te concurreren tegen familie auto’s zoals de Focus en Volkswagen Golf, Octavia biedt meer ruimte voor een soortgelijke financiële uitgaven. Bovendien is de de nieuwe Octavia door zijn gemoedelijke karakter, de degelijke standaarduitrusting en de efficiënte motoren een ontspannende metgezel die ook nog eens gemakkelijk op de portemonnee past.

Maar de tijd wacht op niemand, dus na zes jaar verkoop is het tijd voor Skoda om zijn vierde generatie van Octavia in te gaan met een frisse blik van binnen en buiten en veel nieuwe technologie in 2020.

Motor Prestaties in 2020

Van de instapmodellen wordt verwacht dat ze voorzien zijn van een driecilinder turbomotor met turbo die u in veel basis VAG-wagens vindt die de 1.0 TSI-motor bieden. met 116 pk en 200 Nm koppel, wat een voldoende vermogen is voor diegenen die gewoon van punt A naar punt B willen gaan.

Mocht u meer vermogen nodig hebben, dan is de grotere viercilinder 1,5 TSI met 148 pk en 250 Nm in de huidige Octavia en een zwenk van andere producten van de Volkswagen Groep. Hoger op de ladder zal klanten die bereid zijn de premie te betalen met de 2.0 TSI die een gezonde 190 pk en 320 Nm produceert.

Er komen ook 1.6 TDI en 2.0 TDI-eenheden in combinatie met een nieuw G-Tec-model en mogelijk een plug-in hybride afgeleid van de volgende generatie Golf GTE. Over de Golf gesproken, Volkswagen heeft al plannen aangekondigd om een mild hybride systeem in zijn bestseller te implementeren om het brandstofverbruik te verlagen, terwijl de grootste van de twee diesels een Evo-versie zal zijn die aanzienlijk schoner is dan voorheen.

De reeds bespioneerde volgende-generatie Octavia RS zal ofwel een evolutie van de huidige 2.0-liter motor gebruiken, ofwel overschakelen naar een hybride aandrijflijn mogelijk met een verkleinde verbrandingsmotor. Welke vorm het ook zal aannemen, het hete luik en het wagenduo zouden minstens de 245 pk en 370 Nm output van de uitgaande RS 245 moeten evenaren.

Afhankelijk van de aandrijflijn zal de auto worden aangeboden met automatische handgeschakelde en dubbele koppeling en een keuze tussen voorwiel- en vierwielaandrijving.

Nieuwe Octavia Transmissies

Aangezien ongeveer 75% van alle nieuwe Octavias als bedrijfsauto’s terechtkomen, is het de moeite waard om erop te wijzen dat de CO2-uitstoot met gemiddeld 14% is gedaald in 2020. Met milde en plug-in hybride modellen die verkrijgbaar zijn in combinatie met gewone benzine en diesel, stoten vijf combinaties van motoren en versnellingsbakken minder dan 100 g/km CO2 uit.

Helaas zijn de exacte cijfers nog niet bekend, hoewel we wel weten dat de diesels RDE2-conform zijn, zodat u de 4% BIK-belastingtoeslag voor diesel niet hoeft te betalen. YESS!!!

Extra

Een kleine bult in grootte, bevestigd met een geoptimaliseerde verpakking, die mogelijk wordt gemaakt door de vernieuwde MQB-onderleggingen, kan de Octavia aan de binnenkant nog ruimer maken dan zijn voorganger. Verwacht een overvloed aan achterpootruimte en een holle kofferbak voor beide lichaamsstijlen van de serie om van de Octavia opnieuw de onbetwiste koning van het praktische aspect in zijn segment te maken.

Het interieur zal ook een aantal grote veranderingen ondergaan aan de voorzijde, waar Skoda met een geheel nieuw dashboardontwerp is gekomen. Een tablet-achtig infotainmentsysteem zal centraal staan en wordt begeleid door een volledig digitale instrumentencluster. Voor het eerst zal de Octavia eindelijk een elektrische parkeerrem hebben, die meer ruimte moet vrijmaken voor opslag tussen de voorstoelen. Onlangs is er een mooi tweespaaks stuurwiel op een prototype gespot, en we verwachten dat de Octavia en de nieuwe Rapid-vervangende Scala van elkaar gescheiden zullen worden door meer luxe accenten in 2020.

2020 Skoda Octavia Interieur

De binnenruimte is vrijwel hetzelfde als voorheen, wat betekent dat er voldoende been- en hoofdruimte is voor een 6ft-hoge volwassene om achter een andere volwassene te zitten met ruimte om te sparen.

De binnenruimte van 2020  is vrijwel hetzelfde als voorheen, wat betekent dat er voldoende been- en hoofdruimte is voor een 6ft-hoge volwassene om achter een andere volwassene te zitten met ruimte om te sparen.

De bagageruimte is zeker groot met een goede vierkante vorm, terwijl een variabele hoogte van de vloer in de hoogste stand vrijwel geen laadklep achterlaat. Er zijn ook verschillende functies beschikbaar, waaronder een op het dak gemonteerde USB-poort om je dashcam van stroom te voorzien, een trechter die in de dop van de ruitensproeiervloeistofreservoirdop is ingebouwd en natuurlijk Skoda’s kenmerkende truc: een paraplu die handig weggestopt zit in de voordeur.

Hoewel we u het dashboardontwerp beetje duurder uitziet en aanvoelt. Helaas heeft Skoda zich ook aangesloten bij de vele fabrikanten die de knop proberen te verbannen: bijna alles, inclusief het klimaatcontrolesysteem, wordt bediend via het touchscreen van de nieuwe Octavia. Dit is meer storend om te gebruiken tijdens het rijden dan eenvoudige fysieke knoppen.

 

Facebook Comments

denieuwsteautos.be

Alles over auto's op een site. Kom meer te weten over u toekomstige auto voor dat u het koopt!. Deze blog vertelt u als over de nieuwste auto merken.

0 gedachten over “Nieuwe Skoda Octavia 2020 is onthuld

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: