NIEUWE PEUGEOT HYPERCAR 2022

Peugeot

NIEUWE PEUGEOT HYPERCAR 2022

Het nieuws komt natuurlijk van Twitter. Tot slot, de site is ergens goed voor:

Oké, zo recentelijk heeft FCA-fusor Peugeot misschien nog nooit een hypercar in productie genomen, maar het heeft wel een indrukwekkende autosportgeschiedenis, die erin slaagt om de kolos te verslaan die Audi op Le Mans was tijdens het dieseltijdperk, en die tijdens het legendarische groep B rallytijdperk de stront van alle anderen volledig vernielt, en uh, nou ja, het overheerste ook in een heleboel andere willekeurige race-events met weinig concurrentie. Het vernielde een Pike Peak-record en deed het goed in de jaren negentig van de vorige eeuw.

Peugeot behoort niet tot de merken die bekend staan om hun supercars en hypercars, maar dit kan in de niet zo verre toekomst veranderen. Het Franse merk heeft zojuist bevestigd dat het zal terugkeren naar het FIA World Endurance Championship in 2022 en terwijl de exacte details van het programma nog niet bekend zijn, betekent dit dat het merk een productie hypercar moet lanceren.

In ieder geval verwelkomen wij Peugeot in de hypercar klasse en hopen dat er nog veel meer fabrikanten bij komen. Ford, McLaren en Mercedes zullen er allemaal slecht uitzien als ze te bang zijn om het op te nemen tegen Scuderia Glickenhaus.

De voorschriften van de nieuwe serie schrijven voor dat elke fabrikant ten minste twintig voorbeelden moet bouwen van de hypercars die in de competitie zullen worden gebruikt. Simpel gezegd, een Peugeot-badged hypercar moet worden vrijgegeven binnen de komende twee jaar en we hopen meer details te krijgen over het zeer binnenkort, zoals het merk beloofd dat “details van het programma zal worden aangekondigd aan het begin van 2020”.

Facebook Comments

denieuwsteautos.be

Alles over auto's op een site. Kom meer te weten over u toekomstige auto voor dat u het koopt!. Deze blog vertelt u als over de nieuwste auto merken.

0 gedachten over “NIEUWE PEUGEOT HYPERCAR 2022

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: