NIEUWE: MASERATI GRANTURISMO ZEDA (2019)

Maserati

NIEUWE: MASERATI GRANTURISMO ZEDA (2019)

Maserati heeft het einde van de productie van de huidige GranTurismo gemarkeerd met de Zeda. De wilde kleurstelling is bedoeld als symbool voor een brug die het verleden, het heden en de toekomst van Maserati verbindt met het blauw aan de voorkant, dat naar verwachting de kenmerkende tint zal zijn voor de toekomstige EV’s van het merk.

NIEUWE: MASERATI GRANTURISMO ZEDA (2019)

De GranTurismo was destijds een belangrijke model voor het merk Maserati. De GranTurismo combineert sportieve prestaties met de eigenschappen van een luxueuze grand tourer, en velen zeggen dat het de moderne iteratie is van de prachtige Maserati A6 1500 uit 1947.

Als je het van verschillende kanten bekijkt, lijkt het alsof de auto een nieuwe huid afwerpt, die hopelijk in de richting van elektrificatie wijst. Van achteren verandert de lak van licht satijn naar een volledig gepolijst metallic effect.

Maar van het middengedeelte naar de voorkant verschuift de lak van een donkerdere afwerking naar Maserati blauw. Zelfs de blauwe lak lijkt zich te ontwikkelen om een energieke en speelse sfeer te creëren.

NIEUWE: MASERATI GRANTURISMO ZEDA (2019)

Maserati heeft nog niet besloten wat het met de GranTurismo Zèda gaat doen. Misschien houdt het de auto in zijn privéverzameling, of verkoopt het hem aan een verzamelaar.

Hoe dan ook, de coupé zal een uniek voorbeeld blijven, een voorbeeld dat het begin van een nieuw tijdperk markeert voor de 105 jaar oude Italiaanse autofabrikant. De fabriek die momenteel de GranTurismo (en de Alfa Romeo 4C, die ook wordt afgebouwd) zal beginnen met de productie van een sportwagen die Maserati zal onthullen tijdens de autoshow van Genève in 2020 Verwacht wordt dat hij als tweezitter zal arriveren als een tweezitter die zich zal laten inspireren door het Alfieri-concept dat tijdens de 2014-editie van het evenement werd geïntroduceerd. Het wordt een scherper, meer op de bestuurder gericht model dan de GranTurismo, die per definitie een grand tourer is. Tot de rivalen behoren de Porsche 911 en de Jaguar F-Type.

Maserati bevestigde ook opnieuw zijn engagement om een volgende generatie GranTurismo uit te brengen en kondigde aan dat de productie van beide modellen naar Turijn, zal verschuiven. De technische details zijn nog niet openbaar gemaakt, maar Maserati wees erop dat de volgende generatie Gran-badged-modellen de eerste in serie geproduceerde elektrische auto’s zullen zijn. De hardtop komt in 2021, dus waarschijnlijk op tijd voor het modeljaar 2022, en de cabriolet zal ongeveer een jaar later volgen.

 

Facebook Comments

denieuwsteautos.be

Alles over auto's op een site. Kom meer te weten over u toekomstige auto voor dat u het koopt!. Deze blog vertelt u als over de nieuwste auto merken.

0 gedachten over “NIEUWE: MASERATI GRANTURISMO ZEDA (2019)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: