Nieuwe Kia Sedona (2020) Beoordeling

Prijs: $27,400
 • Veiligheid
 • Rijtest
 • Interieur
 • Prestaties
4.1

Samenvatting

Voordelen:

 • Sterke veiligheidsscores
 • Gebruiksvriendelijk infotainmentsysteem
 • Comfortabel rijden
 • Ondersteunende stoelen

Nadelen:

 • Sommige rivalen zijn ruimer
 • Sommige concurrenten bieden meer functies aan

In 2020 draagt Kia de fakkel voor het minibusje Sedona, zelfs als er SUV’s en crossovers voorbij komen. De stijlvolle Sorento en de nieuwe Telluride maken de Sedona ook in de eigen showroom tot een vaste waarde.

Er is één motor, een soepele 3,3-liter V-6, waardoor er 276 aandrijving en 248 Nm koppel ontstaat. De rit en het verzorgen van zijn gemaakt, en de binnenkant is open, echter, Kia is gedaald het vorige alternatief voor vliegtuigen-stijl tweede-push salon zetels. De basis Sedona zetels zeven, terwijl verschillende modellen alternatief plaats acht met een drie-zits derde kolom.

Voor 2020 krijgt de nieuwe Sedona nog een grille, koplampen en achterlichten, net als een andere geprogrammeerde 8-versnellingsbak.

De ongevalstestscores van de Sedona zijn geweldig, met vijf sterren van de NHTSA, met vier sterren in de vastberaden kanteltest. De IIHS gaf de Sedona ‘Great’, scores in alles behalve de kleine covertest aan de reizigerszijde, die de zwaai nabootst met een naderende auto of een paal. In die test verdiende het ‘Acceptable.’?

Nieuwe Interieur van Sedona

Hoewel niet zo stijlvol als de nieuwste interieurontwerpen van Kia, biedt de Sedona gezinsvriendelijke kenmerken in een ruime cabine voor 2020. De luxemensen zullen willen schieten voor de hoogwaardige SX, die als een privévliegtuig kan worden uitgerust, met verstelbare kapiteinsstoelen in plaats van de tweede rij zitbank.

Hoewel niet zo stijlvol als de nieuwste interieurontwerpen van Kia, biedt de Sedona gezinsvriendelijke kenmerken in een ruime cabine voor 2020.

De passagiers van de eerste en tweede rij zullen genoeg ruimte vinden om zich uit te strekken; kleinere kinderen zullen in de derde rij prima zijn, maar grote kinderen kunnen de knelling voelen. Alle modellen komen met een tweekleurig kleurthema dat verdeelt wat anders een eentonig zwart binnenland zou kunnen zijn.

De materialen voelen alsof ze van hoge kwaliteit zijn, maar ze kunnen wel profiteren van extra soft-touch wrappers op de armleuningen en de middenconsole. De beste zetels in het huis zijn in de tweede rij, die met volledig-op recliner-stijl de stoelen van de kapitein met uitbreidbare voetsteunen, verwarmde zetels met leerstoffering, en regelbare luchtmachine-zetel-stijl hoofdsteunen kan worden gehad. Bij het testen van de laadruimte is de nieuwe Sedona ver achtergebleven bij al zijn concurrenten door tweede-rijzitplaatsen die kantelen en schuiven, maar niet kunnen worden verwijderd. Vooral voor de voorstoelen is het goed om kleine onderdelen op te bergen.

nieuwe Sedona kofferruimte

Sedona 2020 kopers hebben veel mogelijkheden in de infotainment-afdeling. Een 7,0-inch touchscreen systeem met Apple CarPlay en Android Auto integratie is standaard, terwijl het upgraden naar de SX de schermgrootte vergroot tot 8,0 inch en navigatie met real-time verkeers- en weerupdates toevoegt; alle modellen worden geleverd met USB- en Bluetooth-aansluiting. Een optioneel entertainmentsysteem voor achterbank monteert 10 inch touchscreens op de achterkant van de beide hoofdsteunen van de voorstoelen.

Kia Brandstofbesparing en Motor Prestaties in 2020

Alle Sedona minibusjes hebben voorwielaandrijving en een 3,3-liter V6 opent een nieuwe motor met een vermogen van 276 pk en een koppel van 248 Nm. De versnellingsbak is een automatische 8-versnellingsbak en een sleepgedeelte van 3.500 kg.

Kia Brandstofbesparing en Motor Prestaties in 2020

De ramingen van de brandstof-besparing van de Milieubescherming beginnen bij 13 L/100 km in de stad en 9,8 L/100 km op de weg.

Hoe veilig is de nieuwe Sedona?

De National Highway Traffic Safety Administration geeft de nieuwe Sedona 2020 een 5-sterren algemene crashtestclassificatie, terwijl het Verzekeringsinstituut voor Verkeersveiligheid de Sedona de hoogste waardering van Goed in alle crashtestcategorieën geeft en het een Top Safety Pick+ noemt.

Alle Sedona minibusjes hebben voorwielaandrijving en een 3,3-liter V6 opent een nieuwe motor met een vermogen van 276 pk en een koppel van 248 Nm. De versnellingsbak is een automatische 8-versnellingsbak en een sleepgedeelte van 3.500 kg.

 • Antiblokkeerremmen

ABS-remmen detecteren automatisch wanneer een band bij extreem remmen stopt met draaien en moduleren de remdruk zodat de band kan draaien. Dit verhoogt het vermogen van de auto om te draaien tijdens het remmen.

 • Stabiliteitscontrole

De stabiliteitsregeling detecteert automatisch wanneer de grenzen van het rijgedrag van het voertuig zijn overschreden en verlaagt het motorvermogen en/of gebruikt bepaalde remmen om te voorkomen dat de bestuurder de controle over het voertuig verliest.

 • Airbags met frontale botsingen

De frontale airbags voor de bestuurder en de passagier zijn ontworpen om het hoofd te beschermen bij een frontale botsing.

 • Zijdelingse botsingsairbags

Zijdelingse airbags voor de voorstoelen zijn ontworpen om de romp te beschermen bij een zijdelingse botsing.

 • Bovenhoofdse airbags

Luchtairbags worden gebruikt om de hoofden van de inzittenden te beschermen in geval van een zijdelingse botsing of kanteling.

 • Spanners

Gordelspanners spannen de gordelspanners automatisch aan om de inzittenden bij een aanrijding in de optimale zitpositie te plaatsen.

 • Beveiligingssysteem

Nieuwe Kia Sedona is in 2020 uitgerust met een middel om te anticiperen op en/of het opsporen van ongewenst binnendringen van het voertuig.

 

 

Facebook Comments

denieuwsteautos.be

Alles over auto's op een site. Kom meer te weten over u toekomstige auto voor dat u het koopt!. Deze blog vertelt u als over de nieuwste auto merken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: