Nieuwe Kia Rio 2020 beoordeling

Prijs:

Kia Rio 2020 review:

2020 Kia Rio gecombineerde klasse kenmerken over de vraagprijs is betaalbaar en beschikbaar als een sedan of hatchback.

brandstofbesparende motoren in combinatie met een kleine Kia met een pint-sized hoffelijkheid rijden vreedzaam, maar Kia Rio betekent niet dat u snel of boeiende gaat rijden.

Kia Rio 2020

Het Interieur is mooi maar net zo comfortabel, met uitzondering van die gevangen in de kleine achterbank voor een lange tijd. Terwijl elk model heeft een gebruiksvriendelijk infotainmentsysteem met Apple CarPlay en de mogelijkheden van Android Auto, zelfs de meest luxueuze versie van de bestuurder-hulptechnologie gebreken gemeenschappelijk.

Kia legt echter de lat voor kwaliteit in zijn klasse hoger: het haalt zijn klasgenoten niet breder en met veel functies in.

Hoe Rijdt hij? Prestaties en Transmissies:

Uitsluitend gemotiveerd door een viercilindermotor die gekoppeld is aan een continu variabele automatische transmissie (CVT).

We hebben hem niet gereden met een nieuwe motor en transmissie, maar we zouden meer dan genoeg moeten zijn om subcompact op de weg te brengen. Verwacht echter niet dat een minder krachtige afstelling het sneller zal maken.

Kia Rio 2020

Het onderstel is goed gesorteerd en geeft een prettige houding op de weg, met een goede mix van comfort en wendbaarheid en een vrij grote kleurstelling.

De Hatchbackversie die getest is, absorbeert goed indrukwekkende hobbels voor een kleine auto dankzij een solide structuur en een goed afgestemd onderstel, Het doet ook goed werk om de carrosserierol in bochten onder controle te houden, ook al voelt het niet zo sportief als de Honda Fit. Stomme besturing communiceert niet zo veel als wij graag willen, maar is goed gewogen en nauwkeurig.

 • Vermogen  62 – 88 kW
 • Paardenkracht 84 – 120 pk
 • Paardenkracht 83 – 118 pk
 • Toer bij Max. Vermogen 6000
 • Koppel 121 – 171 Nm
 • Cilinderinhoud 1 – 1,2 l
 • Cilinderinhoud 998 – 1248 cc.
 • Cilinders 4
 • Boring 71 mm
 • Slag 78,8 – 84 mm.
 • Compressieverhouding 10 – 10,5 :1

Hoewel hij minder vermogen heeft dan zijn voorganger, zegt Kia dat hij nog zuiniger is dan voorheen.  EPA schat het 33 mpg in de stad en 41 mpg op de weg zal krijgen.

Hoe ziet het Interieur eruit?

Kia Rio 2020

Hij presenteert een schoon, eenvoudig gebruik van dashboard met klimaat- en audiobediening.

Er is veel hard plastic, maar het is mooi gestructureerd, en het totale interieur ziet er volwassen en verfijnd uit voor een subcompacte uitstraling.

Kia Rio 2020

De ruimte op de voorstoelen van de Kia is meer dan voldoende, maar de achterpassagiers zullen lang niet zo blij zijn met de beperkte beenruimte, Kia Rio hatchback biedt meer ruimte dan de kofferbak van de sedan, maar geen van beide Kia’s is een goede keuze als u van plan bent om veel vracht te vervoeren.

Kia Rio 2020

Het standaard 7,0-inch touchscreen bevat SiriusXM satellietradio, Bluetooth en USB-connectiviteit, evenals Apple CarPlay en Android Auto mogelijkheden.

 

 

Facebook Comments

denieuwsteautos.be

Alles over auto's op een site. Kom meer te weten over u toekomstige auto voor dat u het koopt!. Deze blog vertelt u als over de nieuwste auto merken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: