Maak kennis met Nieuwe Kia Optima 2021

Kia

Maak kennis met Nieuwe Kia Optima 2021

Kia heeft schetsen vrijgegeven van de herontworpen van nieuwe Optima middenformaat sedan die in 2021 uitkomt, en het meest opvallende kenmerk is de nieuwe grille genaamd de “tijgergezicht”. Het is een evolutie van het huidige rooster, en het lijkt breder dan voorheen, maar behoudt de duidelijke kneep in het midden. De koplampen lijken ook geïntegreerd met het rooster en de LED-dagrijlichten hebben hetzelfde Z-patroon als op de Kia Cadenza.

Maak kennis met Nieuwe Kia Optima 2021

Nieuwe Optima Design

De sportieve ontwerp van 2021 gaat door aan de achterzijde met een geventileerde bumper en een kofferbak met geïntegreerde spoiler. Andere hoogtepunten zijn een dubbel uitlaatsysteem en een kleine diffuser. Ook de achterlichten zijn opnieuw ontworpen en zijn nu verbonden door een dunne strook.

Nieuwe Optima is veel agressiever dan de huidige Optima en is voorzien van een breed “tijgergezicht” rooster dat zich over de breedte van de auto uitstrekt. Het geeft ons een Maserati vibe, maar de grille is nog breder, omdat deze gedeeltelijk de koplampen omvat.

Maak kennis met Nieuwe Kia Optima 2021

De zwaar hellende daklijn die hier geplaagd wordt, zal geen correspondent hebben met het eigenlijke productiemodel, maar van de Optima 2021 wordt verwacht dat hij een aantal coupe-eigenschappen heeft om een spannender profiel mogelijk te maken. We zouden geïnteresseerd zijn in een echte coupé die van de sedan is afgeleid, maar we zouden onze hoop niet te hoog opkrikken, omdat het voor de sportievere Stinger zinvoller zou zijn om de achterdeuren te verliezen, maar daar is geen spoor van te bekennen.

Interieur in 2021

We weten al dat er belangrijke veranderingen in het interieur zullen plaatsvinden, waarbij Kia het dashboard aanzienlijk zal veranderen door het digitale instrumentenpaneel samen te voegen met een breder infotainmentsysteem in nieuwe Optima. De onderste middenconsole verliest de omvangrijke versnellingspook voor een veel kleinere draaischakelaar, terwijl sommige knoppen worden gewist omdat hun respectieve functies in het touchscreen worden ingebouwd.

Maak kennis met Nieuwe Kia Optima 2021

Kia Motor Prestaties

De motoropties blijven onbevestigd, maar de keuzemogelijkheden moeten een afspiegeling zijn van die van de Hyundai Sonata. Dit betekent dat de klanten een 1,6-liter viercilinder met turbo kunnen verwachten die 180 pk (134 kW) en 264 Nm koppel produceert. Er moet ook een natuurlijk gevulde 2,5-liter viercilinder met 191 pk (142 kW/194 pk) en 245 Nm koppel aanwezig zijn in nieuwe optima van 2021.

Facebook Comments

denieuwsteautos.be

Alles over auto's op een site. Kom meer te weten over u toekomstige auto voor dat u het koopt!. Deze blog vertelt u als over de nieuwste auto merken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: