Nieuwe HYUNDAI I30 FACELIFT (2020)

Hyundai

Nieuwe Hyundai i30 zal in het dubbele nieuws zijn op de autoshow van Genève. Naast een belangrijke facelift krijgt hij een N-lijn afwerking met een sterk temperament.

Nieuwe Hyundai i30 gerestyled (2020) – Het is tijd voor een facelift voor deze concurrent van de Peugeot 308 en Renault Mégane, die een afwerking biedt die vergelijkbaar is met de GT-lijn. Hyundai i30 N Line wordt op het Autosalon van Genève onthuld als wereldpremière naast de gloednieuwe Hyundai i20.

Design

Zoals je zou verwachten van alleen een facelift, is het zijprofiel in wezen overgenomen, maar er zijn nieuwe legeringsschijven beschikbaar in maten variërend van 16 tot 18 inch met een diamantgeslepen uiterlijk. Achteraan hebben de ontwerpers van Hyundai geknoeid met de bumper en de graphics van de achterlichten om een soortgelijke “V”-vorm te creëren die de configuratie van de koplampen nabootst. De buitenveranderingen worden afgerond met drie frisse verflagen, die Dark Night, Sunset Red en Silky Bronze worden genoemd.

HYUNDAI I30 FACELIFT (2020)

Interieur

Als u in de cabine (interieur) stapt, zijn de ontluchtingsopeningen aangepast, maar het zal waarschijnlijk moeilijk zijn om de veranderingen meteen te identificeren. Nieuwe garnituurkleuren zijn onder andere Ebony Brown, Charcoal Gray en Pewter Gray, terwijl de stoelen kunnen worden bekleed met stof, leer of een combinatie van de twee voor een totaal van acht beschikbare configuraties.

Nieuwe HYUNDAI I30 FACELIFT (2020) interieur

Maar de technische updates zijn substantiëler. Deze omvatten de optie van een modernere 7.0-inch digitale instrumentencluster en een meer visueel arresterend 10.25-inch infotainmentscherm dat draadloze Apple CarPlay en Android Auto kan projecteren, zoals de nieuwe i20.
Je krijgt ook toegang tot het online dienstenecosysteem van Hyundai, dat voorziet in cloud-update spraakherkenning, live verkeersinvoer en app-diensten zoals Find My Car en vergrendeling op afstand.
Het aanbod aan beschikbare functies voor de bestuurders-assistentie is uitgebreid met systemen die dat mogelijk maken:


U in het midden van uw rijstrook houden op snelwegen (zoals de Toyota Corolla’s Lane Trace Assist), u waarschuwen wanneer de auto voor u vertrekt als u te traag bent om te volgen, en AEB-functies die automatisch remmen voor obstakels in de achteruitrijstand en fietsen voor u detecteren.

Motor Prestatie

De motoren van de i30 zijn volledig gereviseerd voor 2020, met een reeks bijgewerkte benzine- en dieselaggregaten, plus mild-hybride technologie. De oude 1.4-liter unit is aanzienlijk gereviseerd tot een nieuwe 1.5-liter unit, die met 108 pk van de band springt. Een turbogeladen versie van dezelfde unit met 158 pk – 20 pk meer dan de oude 1.4-turbocompressor.

Nieuwe HYUNDAI I30 FACELIFT (2020)

Dat turbo-model profiteert ook van een 48-volt mild hybridesysteem, dat gebruik maakt van energie die wordt teruggewonnen bij het afremmen om snellere stop/start-systemen en het uitrollen van de motor mogelijk te maken. Hetzelfde systeem wordt ook toegepast op 1,0-liter turbobenzine met 118 pk (dezelfde motor komt ook zonder de hybride opstelling) en op een 134 pk sterke 1,6-liter turbodiesel.


De uiteindelijke motoroptie is een niet-hybride 1.6-liter diesel met 113 pk. De laagst aangedreven benzine is slechts beschikbaar met een handgeschakelde versnellingsbak met zes versnellingen, terwijl de rest beschikbaar is met een keuze uit een auto met zeven versnellingen met dubbele koppeling of een nieuw handboek met zes versnellingen. Dit kan van de motor losmaken wanneer de bestuurder het gaspedaal opheft om brandstof te besparen.

Prijs

De nieuwe Hyundai i30 2020 wordt volgende zomer gelanceerd en zal naar verwachting minstens € 23.000 kosten. Je moet een klein extra kaartje toevoegen om de Hyundai i30 N Line te krijgen.

autoverzekering afsluiten
Autoverzekering vergelijken

Autoverzekering berekenen bij Corona Direct, Touring Verzekeringen, AXA, Allianz, Baloise, Vivium, Fidea, Athora, Optimco en Aedes

Snel en eenvoudig jouw autoverzekering van nieuwe Opel insignia GSI 2020 berekenen? Bereken dan via Verzekeringen in enkele minuten tijd de beste prijs voor je autoverzekering.

Facebook Comments

denieuwsteautos.be

Alles over auto's op een site. Kom meer te weten over u toekomstige auto voor dat u het koopt!. Deze blog vertelt u als over de nieuwste auto merken.

%d bloggers liken dit: