Nieuwe elektrische Citroën C4 2020

Nieuwe Citroën C4 2020

Citroën

“Nieuwe elektrische Citroën C4 2020”. Het zal de bijzonderheid hebben dat het wordt aangeboden met een 100% elektrische motorisering.

Citroën zal een geëlektrificeerde versie van de volgende C4 aanbieden. Deze laatste zal waarschijnlijk worden gelanceerd op de volgende Autosalon van Parijs in oktober 2020.

Citroen zal vanaf volgend jaar haar nul-emissieaanbod uitbreiden, naast de huidige C-Zero, E-Mehari en E-Berlingo MultiSpace, met de opvolger van de C4 Cactus.

Bevestigd voor 2020 door CEO Linda Jackson in een sit-down met AutoNews, zal het gebaseerd zijn op een uitgebreide versie van het CMP-platform van de PSA Group.

Afgelopen voorjaar heeft Xavier Peugeot, productmanager bij Citroën, toegegeven aan enkele vertrouwelijke gesprekken met Topgear. Hij verklaarde het volgende: “We hebben enkele keuzes gemaakt die duidelijk in overeenstemming blijven met waar Citroën voor staat. Het vermogen om te durven, het vermogen om verder te gaan dan anderen. Maak auto’s die niet klassiek zijn”.

Het moet dus duidelijk zijn dat de toekomstige Citroën C4 een echte originaliteit van stijl zal tonen, terwijl de valkuilen van de Cactus worden vermeden. We zijn verbaasd over deze volharding in het nemen van dergelijke risico’s, ondanks de vele mislukkingen van het merk.

De opvolger van de C4 Cactus zal immers recht hebben op een 100% elektrische versie. De toekomstige C4 zal dus gebaseerd zijn op het CMP-platform dat door de nieuwe stadsauto’s van PSA wordt gebruikt, met name de e-208, en zal daarom het EMP2-platform, dat niet meer overeenstemt met de chassisarchitectuur, verlaten. De motor zou hiervoor 100 kW, of 136 pk, moeten genereren. De batterij daarentegen heeft een bereik van 270 tot 385 km, volgens bevestigde bronnen.

Citroën verwacht dat de elektrische versie van de auto succesvoller zal zijn dan de 100% elektrische C-Zero minicar van het merk, een versie van de Mitsubishi i-MiEV. Volgens waarnemers verkocht C-Zero in de eerste 10 maanden slechts 929 eenheden in Europa.

Facebook Comments

denieuwsteautos.be

Alles over auto's op een site. Kom meer te weten over u toekomstige auto voor dat u het koopt!. Deze blog vertelt u als over de nieuwste auto merken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: