Nieuwe 2020 Jaguar XE Beoordeling

  • Motor Prestaties
  • Rijd comfort
  • Interieur
  • veiligheid
3.9

Jaguar

2020 Jaguar XE: Tests van de bijna 300 PK viercilinder en het verbeterde interieur

De Jaguar XE toen deze in 2015 werd gelanceerd. Zijn gloednieuwe, lichtgewicht mechaniek bezorgde hem een behendige rijervaring die elk van zijn rivalen in verlegenheid bracht, maar hij neemt slechts een snelle blik op de verkoopcijfers van de afgelopen vijf jaar om te concluderen dat dit niet de prioriteit van de chique berlineskoper is.

Verrassend misschien, als je kijkt naar het blijvende succes van de BMW 3 Reeks in dit deel van de markt. Zo heeft de herstart van de XE een aantal van de gebieden aangepakt waar hij achterbleef bij de 3-serie, evenals bij de Audi A4, Mercedes C-Klasse en de meer recentelijk gelanceerde Alfa Romeo Giulia.

De auto is vertrouwd en toch o zo anders. Het uiterlijk van een onflatteus gekrompen Jaguar XF is vervangen door een echte krachtpatser, allemaal via dunnere LED-lampjes, aangepaste bumpers en een optionele lippenspoiler. Specificeer de lichtmetalen velgen van 20 inch (je kunt het, de rit is comfortabel) en je eindigt met een fantastisch knappe auto.

Nieuwe 2020 Jaguar XE Beoordeling

Interieur

Terwijl de XE zijn vrij krappe achterbank behoudt, maken de upgrades van het interieur het gemakkelijker om zich te concentreren op de rijdynamiek, die vrij goed blijft.

Jaguar heeft zijn bekende draaischakelaar in plaats van een traditionele “SportShift” hendel, waarvoor we dankbaar zijn, verder verbeterd en het dashboard, de middenconsole en de deurpanelen afgewerkt met standaard geüpgraded leder met verbeterde stiksels. De gloednieuwe zetels zijn heerlijk luxe (hoewel, een beetje stijf), gecoat in hoogwaardig leder, en zijn standaard in het hele assortiment. Er is zelfs een standaard draadloze lader voor uw smartphone achter de versnellingspook. Over het geheel genomen passen de binnenkanten van de XE eindelijk bij zijn modernere, steeds luxere klasgenoten.

Nieuwe 2020 Jaguar XE review

Veiligheidsfuncties zoals parkeerhulp voor en achter en hulp bij de rijstrook zijn nu ook standaard op de Jaguar XE 2020 en er is een optionele Park Assist-functie die de auto in de open ruimte stuurt. Maar dat is het wel zo’n beetje. De Jaguar XE biedt geen adaptieve cruisecontrol of rijstrookassistentie, wat verrassend is als je bedenkt dat de technologie op de meeste auto’s in deze klasse beschikbaar is.

Motor Prestaties

De XE compact sedan introduceert in 2020 een vereenvoudigde line-up met een viercilindermotor met turbo, met 247 pk in de SE-versie of 296 pk in de R-Dynamic SE. De beschikbare uitrusting omvat meervoudig verstelbare, verwarmde en geventileerde voorstoelen, een ruime keuze aan bekledingen en houtafwerking, een Meridian surround sound-systeem en geavanceerde veiligheidsfuncties.

Er is ook een keuze uit verstelbare, adaptieve vering om de rijdynamiek te verbeteren.

Rijtest

Waar de XE nooit een voet verkeerd heeft gezet is dynamisch, en zo blijft het. De manier waarop Jag’s technische mensen een manier vinden om de rit en het rijgedrag – met andere woorden, het comfort en het plezier – in balans te brengen, is gewoonweg ongeëvenaard.

Ik weet niet zeker of een C-klasse zo goed kan rijden, en ook een 3-serie heeft niet zo’n goede balans, maar toch weet de XE ze allebei te verslaan met een heerlijk ouderwets stuurgevoel voor een goede maatvoering. Of je nu RWD of AWD hebt gereden, dit is een voorbeeldige auto om mee te rijden. Je kunt de grootste, mooiste legeringen kiezen zonder dat je je zorgen hoeft te maken over het effect op de rit, dat is hoog (en zeldzaam) geprezen.

Nieuwe 2020 Jaguar XE Beoordeling rijtest prijs

Er is geen handgeschakelde versnellingsbak meer, maar we vinden het niet erg; deze auto is een belter, en met langere, aluminium peddels die de juiste scherpe reacties vertonen, ben je geneigd om de handmatige modus vrij vaak te gebruiken, vooral wanneer de acht versnellingen zo kortstondig zijn gestapeld.

autoverzekering afsluitenAutoverzekering vergelijken

Autoverzekering berekenen bij Corona Direct, Touring Verzekeringen, AXA, Allianz, Baloise, Vivium, Fidea, Athora, Optimco en Aedes

Snel en eenvoudig jouw autoverzekering van nieuwe Opel insignia GSI 2020 berekenen? Bereken dan via Verzekeringen in enkele minuten tijd de beste prijs voor je autoverzekering.

Facebook Comments

denieuwsteautos.be

Alles over auto's op een site. Kom meer te weten over u toekomstige auto voor dat u het koopt!. Deze blog vertelt u als over de nieuwste auto merken.

%d bloggers liken dit: