Beoordeling: Mercedes EQV (2020)

Prijs: € 75.000,-

Mercedes EQV review en rating:

In navolging van de aangekondigde Mercedes-Benz SUV EQC, die gebaseerd is op de V-Klasse revisies, zal Mercedes eqv de eerste volledig elektrische luxemensendrager van de Duitse showroom worden, wanneer de EQV in 2020 is gearriveerd.

Gezien het feit dat de uitgebreide plan EQ-modellen van de Mercedes-lijn al zo vroeg in het proces op de markt worden gebracht, lijkt de beslissing om de eqv zo vroeg in het proces te lanceren in eerste instantie vreemd. Totdat je hoort dat het is ontwikkeld door de bedrijfswagenafdeling van Mercedes’, wat heeft geresulteerd in zijn naaste neef, de eVito bestelwagen.

Mercedes voegt een multifunctioneel voertuig op basis van een bestelwagen (EQV)  toe voor elektrische voertuigen met een EQ. Aangezien er momenteel nog maar één ander model bestaat – een Mercedes SUV EQC – heeft merkbedrijf besloten dat een aantal buiten de gebaande paden moet worden bewandeld voor het puur elektrische model, anders dan de hatchback, saloons en cross-overs die door andere autofabrikanten op de markt worden gebracht.

De V in eqv is, zoals u wellicht heeft geraden, afgeleid van de V in V-Klasse, het nieuwe, op vermogen gebaseerde model. uniek in zijn soort is dat de V in eqv de koning van de elektrische auto is als het gaat om het vervoeren van ladingen, of het nu gaat om passagiers of vracht.

Batterij en hoeveel km kan hij bereiken?

De eqv, die dit jaar (2019) voor het eerst in concept werd geïntroduceerd op de autosalon van Genève, wordt aangedreven door één enkele elektrische motor die zijn vermogen haalt uit 201 pk 90 kWh batterij die over de vloer is geïnstalleerd. Mercedes Eqv die volgens de officiële WLTP-test een actieradius van ongeveer 403 km heeft – het is 78 km minder dan de Tesla Model X SUV. Waar Tesla ruimte heeft voor zeven mensen, heeft Mercedes echter plaats voor acht passagiers.

Mercedes-Benz EQV batterij

Mocht de koper meer luxe en draagvermogen ondersteunen, dan kan hij de bank ruilen voor zes individuele stoelen in drie rijen. MBUX-infotainmentsysteem Mercedes’ – dat we in andere modellen alom geprezen hebben om zijn gebruiksgemak en indrukwekkende graphics – wordt geserveerd op een 10-inch scherm in de middenconsole. Het is een natuurlijke spraakherkenningsfunctie, dus je kunt ‘Hey Mercedes’ zeggen om opdrachten te geven aan de auto, bijvoorbeeld om de temperatuur te veranderen of een route te plannen.

Om de regeneratieve remkracht te controleren (waar de energie die normaal gesproken verloren gaat tijdens het remmen wordt teruggestuurd naar de batterij). Mercedes zegt dat wanneer deze is ingesteld op de sterkste, kunt u rijden met behulp van alleen het gaspedaal. Naast verschillende rijmodi om het gevoel van de auto op de weg aan te passen, is er ook de E+ modus om het bereik van deze Mercedes eqv te maximaliseren.

Hoe snel kan Mercedes EQV worden opgeladen?

Geciteerde oplaadtijden voor een respectabele Mercedes eqv. Hij zal een belasting van 110 kW kunnen ontvangen – een snellader die vandaag de dag in heel Europa kan worden uitgerold – die 45 minuten nodig heeft om de batterij 90 kW op te laden, is volgens Mercedes gestegen van 10% naar 80%.

Mercedes-Benz exterieur EQV

U kunt uw hem volledig opladen van de batterij binnen 10 uur met behulp van een lader 11kW – zodat u in staat zijn om thuis te installeren.

Hoe veel kan er in de bagageruimte

Omdat het accupack onder de vloer is geïnstalleerd, Mercedes zei 1.030 liter laadruimte in de nieuwe eqv is dezelfde grootte als de lange wielbasis diesel V-Klasse, en is geschikt voor maximaal acht personen.

Welke technologie heeft Hij?

Alle modellen worden geleverd met een 10-inch infotainmentscherm, waarop de bestuurder de klimaatregeling kan aanpassen, zodat hij de telefoon kan bedienen met behulp van spraakcommando’s en met behulp van tools die zijn gekoppeld aan diensten zoals real-time weerberichten.

Mercedes-Benz interieur EQV
Stroomverbruik in kWh/100 km: 27,0; CO2-emissie in 0 g/km

Eqv zal ook worden geleverd met ingebouwde “EQ-geoptimaliseerde” navigatiesystemen, waarvan Mercedes beweert dat deze factoren kunnen aangeven hoeveel er in de accu moet worden opgeladen. In combinatie met een efficiëntere rijmodus en “actieve monitoring van diverse” functies, kan van dit instrument worden verwacht dat het de bestuurder ook in staat stelt om “veilig de bestemming te bereiken, zelfs als hij stopt met het opladen van de accu’s”.

Wanneer kan ik Mercedes-Benz eqv 2020 kopen?

Mercedes heeft niet bevestigd wanneer hij eqv naar Belgie zal brengen, hoewel er meldingen zijn dat hier in het begin van 2020 orders voor emissievrije MPV’s zullen worden geopend.

Wat zijn de kosten?

De europese prijzen voor de Mercedes-Benz eqv zijn al bekendgemaakt. De begin prijs is 75.000 Euro.

Mercedes-Benz eqv vs de V-Klasse

Hoewel dit nog niet helemaal het eindresultaat is, zal de eqv-productie sterk op het concept lijken – met andere woorden, het lijkt op een V-Klasse met iets dat lijkt op deze EQC-neus, geënt op het concept. Teleurstellend in de dappere nieuwe wereld van elektrisch rijden.

Binnenin is er een groot aantal aanpassingen, maar het lijkt nog steeds erg veel op de V-Klasse. Interessant is dat er al een vernieuwde multimedia-interface te zien is in de A-Klasse en GLE, samen met een faux suède afwerking en wat roségouden details. Plus instrumentatie is speciale elektriciteit.

 

 

Facebook Comments

denieuwsteautos.be

Alles over auto's op een site. Kom meer te weten over u toekomstige auto voor dat u het koopt!. Deze blog vertelt u als over de nieuwste auto merken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: