Officiele: Mercedes-Amg GT R PRO 2020

Officiele: Mercedes-Amg GT R PRO 2020

2020 Mercedes-AMG GT
© autotrader.com

De tijd vliegt als je een sportwagen bestuurt die uitmuntend was. Mercedes-AMG GT verandert na vier jaar als aantrekkelijk alternatief voor de iconische Porsche 911 Open in New Window en de stijlvolle Audi R8 Open. Dit is een heel bijzondere machine, want het is geen afgestemde versie van de bestaande Mercedes-Benz Opens in New Windowvehicle, maar een auto die speciaal door de AMG-divisie van het bedrijf is ontworpen, ontwikkeld en gebouwd. Deze laatste versie is zojuist gedebuteerd op de 2018 Los Angeles Auto Show in Los Angeles.

Wat is er nieuw?

Er zijn enkele subtiele externe revisies. Zo zijn er de nieuwe LED-koplampen en achterlichten, de achterste diffuser is opnieuw ontworpen voor gewone auto’s en GT C, de ronde uitlaatuitlaatbuizen van GT straight en vier rechthoekige pijpen voor GT C (ter vervanging van de dubbele trapeziumvormige pijp op beide auto’s).
Een nieuwe middenconsole is voorzien van een capacitieve knop (gewoon aanraken in plaats van drukken). Een 10,3-infotainmentscherm tot 12,3-inch digitaal scherm met informatie voor de bestuurder is als standaarduitrusting geconfigureerd. En een stuurwiel met vlakke bodem is sinds kort niet alleen een middel om van richting te veranderen, maar ook de naaf van de controle om toegang te krijgen tot veel autosystemen – in een lay-out die vergelijkbaar is met die van het stuurwiel van de Formule 1-autoracing (Mercedes-AMG won dit jaar voor de vijfde keer het kampioenschap F1-constructeurs).

Sommige instellingen kunnen worden aangepast via het AMG-stuursysteem, waaronder de nieuwe Dynamics, die het tractie- en stabiliteitscontrolesysteem opnieuw kalibreert voor serieuze werkzaamheden op het circuit. De basismodus, Advanced, Pro en Master. Ze zijn bedoeld om zelfs de meest ervaren en getalenteerde rijders te helpen, niet alleen om de armen te redden van een ramp.

Mercedes-AMG GT biedt ook een verscheidenheid aan frisse kleurenschema binnen en buiten, plus een ander ontwerp van lichtmetalen velgen. De veranderingen eindigen echter niet daar.

Er kwam een nieuw model bij, de limited edition 2 Mercedes-AMG GT R Pro. Het model wordt alleen gebouwd voor nieuwe modeljaar en het aan de Europisch toegewezen bedrag is nog niet vastgesteld. Het bedrijf zei: “Niemand minder dan de huidige productie van Mercedes-AMG is zo dicht bij de autosport als dit model. Hij staat op een bergtop met een vermogensbereik van 577 pk (de andere twee modellen, de GT en GT C, hebben respectievelijk 469 pk en 550 pk, geen verandering voor 2020) en de hoogste topsnelheid van 318 km per uur.

Het zijn niet alleen de spieren die GT R Pro uitstekend maken. Het wordt geleverd met de toevoeging van aërodynamische koolstofvezel, koolstofvezel dak, standaard keramische composietremmen en vering componenten zijn bijgewerkt.

Facebook Comments

denieuwsteautos.be

Alles over auto's op een site. Kom meer te weten over u toekomstige auto voor dat u het koopt!. Deze blog vertelt u als over de nieuwste auto merken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: