MASERATI MILLEMIGLIA CONCEPT 2020

Maserati

MASERATI MILLEMIGLIA CONCEPT 2020

Tussen 2004 en 2006 was Luca Serafini betrokken bij Formula Student events met het Unimore Modena raceteam, de zogenaamde Mad Modena Racers, nu Moremodenaracing.

Vroeger bracht HIJ daar meer tijd door dan op de universiteitscursussen, dat is zeker! Dat waren geweldige jaren in Bruntingthorpe Proving Ground. Rondrijden in talrijke Alfas, tijd doorbrengen met mijn vrienden, zwaaien met een driekleurige vlag na de finale van de wereldbeker van 2006!

MASERATI MILLEMIGLIA CONCEPT 2020
serafinistile.com

Maserati’s roadmap naar de toekomst bevat nieuwe modellen en elektrificatie in de hele line-up. Vreemd genoeg laat het een broodnodige – essentiële – single-seat speedster achterwege. We weten dat Maserati volgend jaar een geheel nieuwe sportwagen zal lanceren, die een geëlektrificeerde variant zal hebben en een nieuw geëlektrificeerd jaar voor het merk zal inluiden. Het zal de GranTurismo voor een jaar vervangen, hoewel Maserati groter zou moeten worden. De concurrentie is hevig omdat steeds meer automakers strijden om de ogen – en de portemonnee – van Elektrische liefhebbers, en wat is een betere manier om een statement te maken dan een radicaal ontworpen halo-auto zoals de rendering hierboven?

Interieur

Binnenin is de Maserati MilleMiglia net zo gedetailleerd met een zandbeige ondergrond. Er is blootgestelde koolstofvezel, inclusief het vijfhoekige stuurwiel, en andere hoogwaardige materialen in het op de bestuurder gerichte interieur. De bestuurder zit in het midden van de auto in een koolstofvezelkuip, waarin kleine infotainmentschermen lijken te zijn ingebed. Een vijfpunts raceharnas zorgt voor veiligheid.

MASERATI MILLEMIGLIA CONCEPT 2020
serafinistile.com

Maserati heeft grote plannen voor de komende jaren met vernieuwde en nieuwe modellen die de line-up versterken. Zou het leuk zijn om een geëlektrificeerde Maserati halo auto te zien? Er is geen twijfel over mogelijk dat de pers er veel aandacht aan besteedt, maar de krantenkoppen vertalen zich niet in de verkoop, waardoor het onwaarschijnlijk is dat zo’n auto wordt gemaakt.

MASERATI MILLEMIGLIA CONCEPT 2020
serafinistile.com

Het heet de Maserati MilleMiglia en is afkomstig van kunstenaar Luca Serafini, die de open wielen Maserati 250F en 6CM gebruikte als inspiratie voor zijn creatie. De rendering van de MilleMiglia mist het ontwerp van de open wielen van de raceauto’s van weleer – de veiligheidsvoorschriften zijn vervloekt – maar de wielen worden naar de vier hoeken van de lage snelheidsbocht geduwd.

serafinistile.com

Design

De MilleMiglia rendering heeft een gewelfde carrosserie met schuine lijnen die over het plaatwerk van de auto lopen. De halo is uitgevoerd in het Italiaanse Avio en combineert de klassieke Maserati-stijl met moderne designelementen. De LED-dagrijlichten zijn prachtig, net als de achterlichten en het unieke derde remlicht dat verticaal omhoog loopt. Kleine details zoals de zijspiegelstelen zien er prachtig uit, net als de deuren die aan de achterzijde scharnieren en naar boven toe opengaan.

Bron: motor1.com – serafinistile.com

Facebook Comments

denieuwsteautos.be

Alles over auto's op een site. Kom meer te weten over u toekomstige auto voor dat u het koopt!. Deze blog vertelt u als over de nieuwste auto merken.

0 gedachten over “MASERATI MILLEMIGLIA CONCEPT 2020

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: