Maak kennis met de nieuwe Renault Arkana (2019)

Prijs: 13 960 €

Renault Arkana werd in de zomer van 2018 in Rusland gelanceerd in de vorm van een autoshow. Als de fabrikant is uitgesloten van deze SUV-coupémarketing in Europa (lijkt op Duster), zal het nieuwe management het dossier heropenen.

Sinds de presentatie op de Moscow Motor Show in augustus 2018 hebben zowel klanten als dealers zich beklaagd over het feit dat Renault Arkana niet op het oude continent verkocht is.

renault arkana van achter foto

Helaas als gevolg van Renault zullen de eerste generalistische fabrikanten die coupe SUV in zijn catalogus opnemen zal worden. Enerzijds omdat het merk geen hindernissen wil opwerpen in het wiel van Kadjar (4,45 m, of 9 cm korter) en anderzijds is de serieversie in Rusland op de markt zal worden gebracht technisch onverenigbaar met de fabrieken in het Westen.

Europa

Deze Arkana kan zonder problemen in Europa worden geproduceerd. Tijdens de presentatie van de autoshow heeft Laurens van den Acker met spijt bevestigd dat deze SUV-coupé nooit in de straten van Europa zal reizen. Maar de controle over het schip Renault is inmiddels van eigenaar gewisseld en de beslissing van gisteren is niet meer hetzelfde als morgen. Als de opinieleiders de Arkana-affaire echter heroverwegen, betekent dit niet dat deze in Europa op de markt zal worden gebracht.

renault arkana design

Lijkt hij niet op Dacia Duster?

Inderdaad hij lijkt op hem, Arkana ontwikkelde zich namelijk op basis van Dacia Duster, waarvan hij ook van zijn dashboard leent. Toegegeven, het ontwerp is licht gewijzigd aan de beluchting en hoofdband op, maar de lagere installatie van GPS en airconditioning controles met geïntegreerd scherm (ook identiek aan die van Clio 5) is niet misleidend.

renault arkana interieur

Wat bied Renault van Motor Prestaties aan Arkana?

Arkana, aan de andere kant, heeft een 8-inch multimedia touchscreen systeem Easylink en Multi-Sense, waarmee u kunt kiezen tussen drie rijmodi. Onder de motorkap kondigde Renault een 1,3 TCE aan met 150 pk (250 Nm koppel) in combinatie met de X-Tronic traploze automatische transmissie en 4×4 vierwielaandrijving. Ondanks het coupé-silhouet kondigde hij een laadvolume van 508 liter tot 1.333 liter aan.

Facebook Comments

denieuwsteautos.be

Alles over auto's op een site. Kom meer te weten over u toekomstige auto voor dat u het koopt!. Deze blog vertelt u als over de nieuwste auto merken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: