Maak kennis met de nieuwe Ford Mustang Mach-E 2020

Ford

Maak kennis met de nieuwe Ford Mustang Mach-E 2020

 

Het verleden en de toekomst botsen op de Ford Mustang Mach-E, die geïnspireerd is op de onmiskenbare ponyauto van de autofabrikant en uitsluitend op elektriciteit rijdt.

Maak kennis met de nieuwe Ford Mustang Mach-E 2020

Hoewel hij een naam en bekende stylingskoppen deelt met de Mustang, staat de volledig elektrische cross-over verder geheel los van de naam. Met twee beschikbare batterijgroottes en of achter- of vierwielaandrijving, zegt Ford, kan Mach-E tot 482 km.

De vijspersoonscabine is uitgerust met eigentijdse kenmerken en geavanceerde infotainmentopties, evenals enkele unieke lading- en opslagoplossingen. Terwijl de puristen een elektrische Mustang cross-over heiligschennis zouden kunnen noemen, verwacht Ford dat de naam en de ontwerpaanpassing de belangstelling en de hulp bij de verkoop van exemplaren verhogen wanneer de Mach-E in 2020 in de verkoop gaat.

Maak kennis met de nieuwe Ford Mustang Mach-E 2020

Interieur

Ook het interieur van de Mach-E is nieuw. De dierenvrije cabine maakt gebruik van hoogwaardige materialen zoals synthetisch “Sensico”-leer op de stoelen en het stuur – een gloednieuw materiaal voor Ford – en Premium Black Onyx of Space Gray doek op het dashboard en de luidsprekers, waarvan de laatste eruit zien als gescheurd van een Amazon Alexa of Google Home unit. Het dashboard heeft ondertussen een vorm die doet denken aan de eerste Mustang, wat een nette touch is.

Maak kennis met de nieuwe Ford Mustang Mach-E 2020

Het kunststof materiaal behoort tot de betere kunstledermaterialen. Zelfs het stuurwiel, een uitdagend gebied voor kunststof, voelt goed aan.

Het 15,5-inch scherm zal veel aandacht krijgen, misschien omdat de locatie en verticale plaatsing doet denken aan de Tesla Model S. Maar dan is er nog de fysieke draaiknop onderin het scherm om het volume te regelen.

Hoewel niet iedereen zal genieten van deze functie, is het interessant hoe deze wijzerplaat tot stand is gekomen. Team Edison werd in 2017 samengesteld om meer te doen dan een nieuw elektrisch voertuig te creëren. Het is gemaakt om het anders en veel sneller te doen dan een typisch voertuigprogramma.

Hoe het infotainmentsysteem eruitziet en functioneert, is een voorbeeld van deze nieuwe eenvoud. Een groep van iets meer dan een dozijn mensen begon met een onderzoeksreis naar China. Uit verder klantenonderzoek bleek dat mensen native apps in het infotainmentsysteem van hun auto wilden en dat ze niets nieuws wilden leren, zei Philip Mason, die op Team Edison’s gebruikerservaring zit, tijdens een achtergrond evenement voorafgaand aan de onthulling.

Maak kennis met de nieuwe Ford Mustang Mach-E 2020

Een prototype van de fysieke wijzerplaat werd snel samengesteld – geen mooie prototypes – en onderzoeksgroepen reageerden positief.

Het infotainmentsysteem is ook cloud-gekoppeld, waardoor het verkeer in real time in de navigatiefunctie kan worden weergegeven; het heeft een natuurlijke taal, geactiveerd door een van de vier “wake words” zoals “OK, Ford”; en stelt gebruikers in staat om persoonlijke profielen aan te maken. Het systeem leert het gedrag en de voorkeuren van de gebruiker na verloop van tijd.

Maak kennis met de nieuwe Ford Mustang Mach-E 2020

En het hele systeem zal worden bijgewerkt en verbeterd door middel van over-the-air software-updates.

Prestaties

De Mustang Mach-E is verkrijgbaar met een standaard (75,7 kWh) accu of een uitgebreider bereik (98,8 kWh) pakket. Deze voeden een elektrische motor gemonteerd op de achterste of beide assen.

Maak kennis met de nieuwe Ford Mustang Mach-E 2020

Deze laatste combinatie zorgt voor vierwielaandrijving en op het sportieve GT-model maken de motoren samen 459 pk en 612 Nm koppel. Ford beweert dat dit de Mach-E in minder dan vier seconden van nul naar 100 km per uur. Minder krachtige modellen maken tussen de 255 en 332 paarden en tussen de 306 en 417Nm.

Maak kennis met de nieuwe Ford Mustang Mach-E 2020

De Mach-E rijdt op wielen die variëren in grootte van 18 tot 20 inch, en het kan worden uitgevoerd met adaptieve dempers voor instelbare rijvastheid. Echter, we zullen niet weten hoe hij werkt en rijdt totdat we achter het stuur zitten.

Accu

Het is echter niet eigenzinnig, zoals Tesla’s superchargenetwerk, want Ford besteedt het uit aan bedrijven als Chargepoint en EVGo. Met de aankoop van Mach-E, krijgen de kopers toegang tot bovengenoemd massief het laden netwerk gebruikend het Laden FordPass Netwerk, met de capaciteit om tot 75 in enkel 10 minuten met een maximum 150-kilowatt gelijkstroom snel het laden tarief aanvulling.

Maak kennis met de nieuwe Ford Mustang Mach-E 2020

Hoewel, merk op dat de concurrenten zoals Porsche Taycan en Tesla Model 3 aan tarieven zo hoog zoals 250 kilowatt kunnen laden.

 

 

Facebook Comments

denieuwsteautos.be

Alles over auto's op een site. Kom meer te weten over u toekomstige auto voor dat u het koopt!. Deze blog vertelt u als over de nieuwste auto merken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: