Deze nieuwe Elektrische BMW iNEXT ga jij in 2021 in het echt zien

Officieel: Elektrische BMW iNEXT 2021

Elektrische BMW iNEXT 2021 die eerder dit jaar tijdens het wintertestprogramma in Zweden werd voorgesteld, geeft ons een eerste echte voorproefje van hoe het eruit zou zien.

BMW stuurinrichting iNEXT plaagt als het paradepaardje van de SUV en maakt zich op voor het debuut in 2021.

BMW heeft een teaser-imago uitgebracht van het stuurwiel dat zal voorkomen in de nieuwe, elektrische iNEXT SUV die in 2021 te koop is.

Het stuurwiel heeft een vierkante vorm en is ontworpen om de bestuurder te helpen schakelen tussen handmatige en “sterk geautomatiseerde” rijmodus.

Het moet de bestuurder ook een beter zicht geven op het instrumentenpaneel, terwijl ook de beenruimte en het comfort worden vergroot.

Bovenaanzicht van de BMW Vision iNEXT aan het meer
Gebaseerd op het concept van Vision iNEXT dat in september 2018 werd onthuld, vormt BMW iNEXT de basis van een productieauto die over ongeveer twee jaar voor verschillende bedrijven die ik modelleer een steunpilaartechnologie zal worden.

Design

Sinds de onthulling van het nieuwe iNEXT zijn er enkele belangrijke wijzigingen in het ontwerp aangebracht: de achterste zelfmoorddeuren hebben plaatsgemaakt voor de conventionele, en het rooster is kleiner geworden en is aangevuld met een extra luchtinlaat.

Interieur van de BMW Vision iNEXT met stuurwiel en dashboard

Inmiddels is de B-stijl opnieuw geïntroduceerd en is het cameraconcept op de vleugel vervangen door goedkopere spiegels.
Het concept van Vision iNEXT is in eerste instantie geïnspireerd op BMW X7, met kieuwen in alle hoeken van de voorste schort en de ‘Debit’-ruitenlijn die is ontworpen om de auto als de ‘i’ van de auto te markeren.

Interieur van de BMW Vision iNEXT met bestuurdersplaats en koffietafel

Het uitgeblindeerde rooster moet laten zien dat het concept van de Vision iNEXT een elektrische auto is, met dezelfde behuizing als de vele sensoren die nodig zijn voor niveau 3 autonoom rijden en die BMW voor 2021 als doel heeft. Het is nog niet duidelijk of deze tegen de tijd dat het productiemodel het contract ondertekent, zal worden verplaatst.

Het testen van de cijfers levert niets op over het interieur van iNEXT, dus we hadden dit concept – en ook de stuurwielteaser – om ons voorlopig te informeren.
Het concept omvat allerlei verbazingwekkende kenmerken, zoals een stuurwiel dat in het dashboard is ingestort wanneer de auto in de autonome modus is ingestort en een aanraakgevoelig paneel dat in de stof van de achterbank is ingebouwd.

Het stelt passagiers in staat om kleine functies zoals het geluidsvolume te bedienen, maar er was geen kans dat ze in een productieauto zouden presteren.

Aandrijving

Donkerharige vrouw op de passagiersplaats van de BMW Vision iNEXT draait naar achteren

BMW heeft tot nu toe nog niets gezegd over de prestatiecijfers van nieuwe iNEXT, maar we weten dat het een zuiver elektrische aandrijving zal hebben. Het doel van het wintertestprogramma in Arjeplog, Zweden, is om het systeem van vierwielaandrijving in koude omstandigheden te beoordelen en de prestaties van de elektromotor en de accu’s te controleren.

Facebook Comments

denieuwsteautos.be

Alles over auto's op een site. Kom meer te weten over u toekomstige auto voor dat u het koopt!. Deze blog vertelt u als over de nieuwste auto merken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: