Maak kennis met de nieuwe Audi e-tron GT 2020

De volledig elektrische Audi e-tron GT 2020 is zowel een gedurfde als een verder bewijs dat Audi zich inzet voor de bouw van elektrische voertuigen. Hoewel momenteel slechts in conceptvorm, zei het bedrijf dat de primaire versie in de nabije toekomst in productie zal komen. Hopelijk blijft het agressieve koetswerk intact en vermijdt het de relatief zachte styling van de Audi e-tron crossover. De lage en brede afmetingen zijn vergelijkbaar met die van Taycan Porsche, waarmee de carrosserie mede is ontwikkeld. De Audi e-tron GT ziet er echter uniek uit en onderscheidt zich op de weg, zoals we tijdens onze eerste korte trip achter het stuur ontdekten.

2020 Audi e-tron GT is een hoogwaardige elektrische touringcar. Alleen al het uiterlijk van nieuwe GT e-tron is ontworpen om met de Tesla Model S op de schouders te wrijven. Audi zegt dat de e-tron GT in 2020 in productie zal gaan.

De hoofdredacteur, Vincent Nguyen, is echter geen onbekende voor de Audi e-tron GT. De gelukkige kerel is een van de weinigen die het afgelopen jaar als een van de weinige het voorrecht heeft gehad om te rijden met de enige e-tron GT die er vorig jaar was. “Als je de kans krijgt om in een conceptcar te rijden, zeg je geen nee tegen”, aldus Nguyen.

We verwachten dat de e-tron GT 2020 er precies zo zal uitzien als een productiemodel, zij het met enkele kleine wijzigingen. “Audi zegt dat de e-tron GT 90 tot 99 procent klaar is voor productie”. Het goede nieuws is dat een handvol Chinese patentaanvragen het hebben bewezen.

Zoals u kunt zien, zijn de patent-tekeningen in zwart-wit weergegeven. En hoewel het beeld is minder diepte, helderheid en kleur, is het gemakkelijk om de grote gelijkenis tussen het concept en de productie auto’s te zien.

2020 audi e-tron gt

De schuin aflopende fastback daklijn en de achterste kwart panelen dramatisch waardoor het concept nog steeds in productie is. Ook duidelijk zijn de koelkanalen onder het rooster en een paar kleine deuren op de voorspatborden – die bedoeld zijn voor de nieuwe EV-laadpoort.

Wij zijn blij dat Audi de langgerekte vorm van het totale GT-concept e-tron in stand houdt. De hamstrings zijn de beste die we tot nu toe in elektrische auto’s hebben gezien.

Audi bleef mama op de uiteindelijke specificatie van de Audi e-tron 2020 GT, maar we kregen te horen dat EV een vermogen van 590 pk en 400 km uit het bereik van 90 kWh batterij zal hebben.Het productiemodel van nieuwe Audi e-tron GT een systeemvermogen hebben van 430 kW (590 pk), meer dan 400 km bereik en een snellaadvermogen (nul tot 80 procent van de accu in 20 minuten). Het bevestigt ook het tweemotorige systeem van vierwielaandrijving en een snelheid van 0 tot 100 km/u in 3,5 seconden.

Met dit soort specificaties, 2020 Audi e-tron EV GT in plaats van gewone gezinnen. Hoe hij laag bij de grond zit als de Audi R8 is een indicatie van de bijna-supercar prestaties. Hetzelfde geldt voor de lage zitpositie en de kraakbenige houding.

Als het imago van een patent al een indicatie is, verwachten we dat de productie van e-tron GT 2020 veel weg heeft van een conceptauto. Dat weten we zeker, want Audi onthult GT e-tron later in 2019 officieel.

Audi e-tron GT 2020 Rijtest:

Helaas kregen we niet de gelegenheid om de prestaties ervan te testen. Het omvat twee afzonderlijke elektromotoren die een gecombineerd vermogen van 590 pk leveren en een vierwielaandrijving bieden. Het Quattro-systeem kan op de typische Audi-manier het vermogen over de afzonderlijke wielen verdelen voor een scherpere besturing en een betere tractie. Het bedrijf beweert dat de e-tron GT in staat zal zijn om van 0 naar 100 km/u te bereiken in ongeveer 3,5 seconden en 124 mph te verduisteren in slechts 12 tikken. Een complexe koelmethodes die de accu aankunnen, worden herhaaldelijk gebruikt zonder dat dit ten koste gaat van de acceleratie. Evenzo wordt verwacht dat Audi e-Tron GT 2020 een rijbereik van 400 km zal hebben voor de Europese testcyclus. Het 800-volt laadsysteem kan in ongeveer 20 minuten tot 80 procent van de accu worden opgeladen en is ook uitgerust voor draadloze laadtechnologie.

Audi e-tron GT 2020 Interieur:

Het Interieur van de nieuwe Audi de e-tron GT 2020 oneven mix elementen en functionele. De cabine is volledig gemaakt van gerecycled materiaal en combineert meerdere digitale displays op de hoek van het dashboard. De bagage kan zowel in de voor- als achterkoffer worden opgeborgen.

Facebook Comments

denieuwsteautos.be

Alles over auto's op een site. Kom meer te weten over u toekomstige auto voor dat u het koopt!. Deze blog vertelt u als over de nieuwste auto merken.

Eén gedachte over “Maak kennis met de nieuwe Audi e-tron GT 2020

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: