Maak kennis met de nieuwe Alfa Romeo Tonale 2020

Stijl is waar het bij Alfa Romeo om draait, dus je kunt verwachten dat een 2020 Alfa Romeo Tonale er vrijwel identiek uitziet als deze autoshow. Dat betekent dat je de typische Alfa driehoekige grille krijgt die diep in de voorbumper van de auto snijdt. De afmetingen worden geaccentueerd door slanke LED’s die de auto ‘s nachts een kenmerkende lichtsignatuur geven. De gebeeldhouwde zijspanner laat zien dat dit een ander kenmerk is dat je kunt verwachten dat je de auto in volle productie kunt nemen met een vouw die helemaal loopt van de voorwielen tot aan de typische balk met LED-verlichting aan de achterkant van de auto. Factor in de 18-inch, tot en met versie 20 inch wielen ‘dial’ stijl hier te zien, en je zou nooit denken dat de 2020 Alfa Romeo Tonale is eigenlijk gebaseerd op de boxy Jeep Renegade.

Alfa-ingenieurs kunnen verwachten dat ze even ver gaan om het Tonale karakter van de auto helemaal tot zijn recht te laten komen als je achter het stuur stapt. De Renegade zal waarschijnlijk sneller gaan sturen dan de Renegade, zodat hij in bochten wendbaarder aanvoelt en een stijve vering heeft die voorkomt dat hij omvalt als je met een beetje te veel enthousiasme de bocht in glijdt.

Alhoewel er geen nieuws is over het model Quadrifoglio snel, lijkt het zeker dat de nieuwe Alfa Tonale 2020 als plug-in hybride verkrijgbaar zal zijn. Hij zal gebruik maken van dezelfde technologie als de Jeep Renegade plug-in hybride die ook onthuld is. Dat betekent dat de 2020 Alfa Romeo Tonale een 1,3-liter benzinemotor voorin zal gebruiken die wordt aangedreven door elektromotoren in de achterwielen. In de Jeep, een combinatie die in minder dan zeven seconden tot 239 pk en 0-100 km/u levert.

Tonale is niet alleen relatief groen, maar ook praktisch. De hoge SUV-opbouw moet worden vertaald in voldoende binnenruimte voor vier volwassenen om comfortabel te zitten en terwijl de kofferruimte niet groot en boxvormig is, zodat u met relatief gemak twee grote koffers kunt plaatsen.

Er is geen tekort aan subcompacte luxe crossover op de markt. Ik denk hierbij aan de Audi Q3, BMW X1, BMW X2, XT4 Cadillac, Infiniti QX30, Jaguar E-Pace, UX Lexus, Mercedes GLA en Volvo XC40. Alhoewel Alfa Romeo vrij laat op het feest is, denken we dat de Italiaanse autofabrikant veel beloftes heeft gedaan met Tonale Concept, die op de Autosalon van Genève werd onthuld.Hoewel het slechts een concept is, vertelde de woordvoerder van Alfa Romeo  “het doel is om de auto relatief onveranderd in productie te brengen”, maar dat hun niet is verteld wanneer de auto in de Belgie kan aankomen. Europese baas merk Alfa, Roberta Zerbi, zei dat de productie versie zal gaan op de verkoop in “het laatste kwartaal van 2020.”. Te oordelen naar de tijdlijn voor de Giulia, die Tonale in 2021 in de BE zou kunnen aankomen.

Wanneer het aankomt, kunt u verwachten, 2020 Alfa Romeo Tonale kijken zeer vergelijkbaar met het concept, hoewel Alfa Romeo moest toevoegen een paar details zoals ruitenwissers, een grote spiegel, en een extra stoel in het interieur. Hoewel we goed kunnen raden hoe Tonale eruit zal zien, blijft wat eronder ligt een beetje een mysterie.

Alfa heeft bevestigd dat deze nieuwe Tonale “eAWD-tractie wordt geleverd door elektrische motoren achteraan, waardoor zowel het gewicht als de prestaties worden geoptimaliseerd”. Dit is hetzelfde type systeem dat op Renegade wordt gebruikt, gecombineerd met een 1,3-liter benzinemotor van in totaal 240 pk.

We hopen nog steeds dat de Tonale gebaseerd zal zijn op een verkorte versie van het RWD-platform dat Giorgio vond in de Giulia en Stelvio. Giorgio Platform is ontworpen met elektrificatie in het achterhoofd, dus het is nog steeds een mogelijkheid.

Alfa Romeo’s vijfjarenplan omvat de toevoeging van hybride, plug-in hybride en E-Booster (milde hybride) modellen, dus deze nieuwe Alfa Romeo Tonale 2020 Crossover zal de eerste stap zijn naar een elektrische toekomst voor het merk. Als Tonale er wel is, zal hij de nieuwe 2 autonome rijtechniek tonen, die samen met de PHEV-aandrijving een interessante keuze zou moeten maken in het luxueuze subcompacte SUV-segment.

Facebook Comments

denieuwsteautos.be

Alles over auto's op een site. Kom meer te weten over u toekomstige auto voor dat u het koopt!. Deze blog vertelt u als over de nieuwste auto merken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: