Nieuwe LAMBORGHINI AVENTADOR SVR (2020)

De definitieve versie van de Lamborghini Aventador SVR (2020) is eerder gearriveerd dan verwacht.

Het was eerder dit jaar op de Autosalon van Genève, waar Lamborghini’s Chief Technical Officer, Maurizio Reggiani, toegaf dat Aventador een definitieve versie kon maken die als kunstwerk kon dienen voor de V12-motor, die natuurlijk 6,5-liter in zijn huidige vorm, zonder elektriciteit. Hij sprak niet over wat de Sian FKP 37 omdat een van de hybride, dus hij heeft de neiging om te verwijzen naar een andere auto.

Nu we zijn gestuit op een interessante opmerking van gebruikers van het forum McLaren, beweerde dat hij een mysterieuze supercar had besteld. Niet alleen dat, hij heeft zijn toekomstige specced kostbare bezit, vermeldt dat hij weet een ding of twee over de razende stier in kwestie. Niet te verwarren met de hier afgebeelde Superveloce Aventador Jota (SVJ), zal de definitieve versie van het vlaggenschipmodel Lamborghini zogenaamd het achtervoegsel SVR dragen.

Het zou een interessante optie zijn, gezien het feit dat de Jaguar Land Rover is gebruikt voor de F-Pace Range Rover Sport SVR, met de I-Pace SVR manier. Natuurlijk mogen we niet vergeten dat de Lamborghini Miura SVR zijn eigen kaakslag heeft gemaakt, dus het bedrijf zal een erfenis hebben om het gebruik van deze benaming te rechtvaardigen.

Afgezien van het feit dat Aventador Lamborghini SVR naar verluidt hetzelfde zal doen als hij Ferrari LaFerrari – FXX K, McLaren P1 – P1 GTR en Porsche 911 GT2 RS – 935 heeft gedaan. Hetzelfde forum leden beweren dat de auto won ‘t zijn straat legaal en slechts ongeveer 40 voorbeelden zullen worden gemaakt, met klanten leveringen naar verwachting beginnen in 2021.

Zonder beperking die verplicht zou moeten zijn voor een straat-wettelijke auto, zou een ontketende versie van de machtige V12 een verbazingwekkende 830 pk opleveren. Wat zou 60 stieren extra vertegenwoordigen tijdens de Aventador SVJ en zelfs 11 pk meer dan de elektrische Sian? Geen woord over het koppel op dit moment, maar een hobbel bovenop deze SVJ 531 pound-feet (720 Newton-meter) lijkt redelijk.

Dit zou niet het eerste nummer zijn van de enige Lamborghini die er zijn, want afgezien van de firma Gallardo en Huracan raceauto’s, moeten we allemaal denken aan de fantastische 2010 Sesto Elemento. Verder teruggaand in de tijd, is er ook een Diablo GTR, de nieuwe Lambo limited, dus de baan zal een indrukwekkende voorganger complimenteren.

Lamborghini Aventador SVJ is de definitieve versie van de Italiaanse supercarfabrikant in grote lijnen. Maar het zullen niet de meest radicale variaties in de carrière van Aventador zijn.

Lamborghini bereidt een “SVR”-variant van de sportwagen voor, die niet in aanmerking komt voor de homologatie. De machine zal daarom uitsluitend beperkt zijn tot het circuit, en zal alle verplichte apparatuur vergeten die normaal gesproken in legale sportwagens op de weg te vinden is. Het zal zich alleen richten op strikte efficiëntie op het circuit.

Facebook Comments

denieuwsteautos.be

Alles over auto's op een site. Kom meer te weten over u toekomstige auto voor dat u het koopt!. Deze blog vertelt u als over de nieuwste auto merken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: