Ferrari Purosangue 2021 wordt de eerste SUV van het merk.

De Ferrari Purosangue SUV is gepland voor het debuut in 2021 en we weten nu dat het zal worden ondersteund door de Roma GT’s front-engineering platform en is waarschijnlijk de optie van een plug-in versie krijgen.

Ferrari Purosangue 2021 wordt de eerste SUV van het merk.

De Ferrari Purosangue SUV of de FUV zoals de marketeers van het merk het graag noemen, komt dichter bij de productie. Het gloednieuwe aanbod is het eerste bedrijfsvoertuig van de Italiaanse autofabrikant, omdat het merk de trend van de prestatiegerichte SUV’s volgt. Nu weten we al dat de SUV in 2021 zal debuteren, maar nu zijn er meer details over de onderbouwing naar voren gekomen, waardoor we enthousiast zijn over wat er gaat komen. Uit een rapport van Auto Express blijkt dat de Ferrari Purosangue de onderbouwing zal delen met de Ferrari Roma GT.

De Plug-in kracht wordt verondersteld Ferrari’s favoriete optie te zijn voor de Purosangue, en Lieters legde uit dat het platform met vierwielaandrijving compatibel is met V6-, V8- en V12-motoren.

De volgende V12 Ferrari zal waarschijnlijk niet de SUV zijn, maar volgens hoofd marketing officier Enrico Galliera is de aandacht al gericht op wat er komt na deze 15-koppige nieuwe-auto push – het volgende ultieme vlaggenschipmodel van het merk.

“In het algemeen zullen we twee architectuurfamilies hebben – voor- en achtermotorfamilies”, vertelde hij ons. “De modulariteit is er, en vooral op het gebied van de frontmotorische architectuur moeten we nog veel meer modellen voorzien. We hebben een 2+2, we hebben een 4+, we denken aan Purosangue, en zo verder.”

Met betrekking tot een opvolger van LaFerrari heeft Galliera bevestigd dat er al begonnen is met de bouw van een nieuwe hypercar die na 2022 zal worden vrijgegeven. Het zal niet noodzakelijkerwijs meer vermogen hebben dan de 986-pk SF90 Stradale plug-in hybride als Ferrari kon richten op het scheren van meer gewicht, terwijl het maximaliseren van aërodynamica en wendbaarheid.

Hoewel elektrificatie het sleutelwoord is voor het komende decennium, is een Ferrari zonder verbrandingsmotor pas op zijn vroegst in 2025 klaar, omdat de accutechnologie nog steeds een inhaalslag moet maken om aan de verwachtingen van het bedrijf te voldoen.

Ferrari Purosangue 2021 wordt de eerste SUV van het merk.

Galliera liet doorschemeren dat de volgende hypercar geen vermogen zou leveren om de nieuwe 986 pk, plug-in hybride SF-90 te verslaan. In plaats daarvan, de Ferrari exec voorgesteld zijn filosofie zal in plaats daarvan grote op lichtheid, controleerbaarheid en aërodynamica. Als zodanig zou hij zich kunnen profileren als een concurrent voor de Aston Martin Valkyrie, die afziet van zware hybridetechniek.

Ferrari zal zijn 6,5-liter V12, die op natuurlijke wijze wordt opgezogen, verder ontwikkelen en dit combineren met zware accutechnologie is niet favoriet bij de ingenieurs van het merk. “Om eerlijk te zijn, het elektrificeren van een V12 betekent, zeer waarschijnlijk, het creëren van een zware en grote auto. Elektrificatie moet dus idealiter worden gekoppeld aan kleinere motoren,” zei Galliera, die ook bevestigde dat een volledig elektrische Ferrari niet in het productplan staat.

Facebook Comments

denieuwsteautos.be

Alles over auto's op een site. Kom meer te weten over u toekomstige auto voor dat u het koopt!. Deze blog vertelt u als over de nieuwste auto merken.

0 gedachten over “Ferrari Purosangue 2021 wordt de eerste SUV van het merk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: