Nissan Versa 2020 Beoordeling

Prijs: NB
 • Rijtest
 • Prestaties
 • Transmissies & kosten
 • Interieur
 • Ontwerp & Design
3.2

Besluit

De herontworpen Nissan Versa 2020 is een solide auto dankzij het sterk verbeterde interieur, de geweldige voorspelde betrouwbaarheid en het solide brandstofverbruik. Maar de nederige prestaties en een strakke achterbank zorgen ervoor dat de Nissan Versa niet de bovenste van de subcompacte autoklasse bereikt.

Nissan Versa 2020 Review:

2020 Nissan Versa V-Motion grille2020 Nissan Versa is niet het soort auto dat de meeste mensen uit vrije wil kopen. De Nieuwe Nissan Versa concurreert met een groeiend aantal subcompacte sedans, zoals de Hyundai Accent en Toyota Yaris, voor kopers die een nieuwe auto nodig hebben, maar zich niets kunnen veroorloven dat verder gaat dan de meest elementaire vervoersmiddelen.

Nochtans, met zijn revisie van Versa, heeft Nissan geprobeerd om kopers meer redenen te geven om zijn kleinere aanbieding te overwegen. Nissan Versa heeft nu een eleganter en technischer uiterlijk dan ooit. Aangezien de Nissan Kicks goed werken als eenvoudige en elementaire vervoermiddelen, waren we benieuwd of Nissan met dezelfde magie als de Versa 2020 kon draaien.

 • Is de Nissan Versa een goeie auto?

2020 Nissan Versa rear spoiler

Ja, de Nissan Versa is een goede subcompacte auto. Het interieur zit vol indrukwekkende materialen en hoewel de achterbank niet meer zo ruim is als vroeger, biedt hij veel zitplaatsen. De Versa heeft een zeer zwakke motor, maar de transmissie is soepel en het brandstofverbruik wordt betrouwbaar ingeschat.

 • Het Ontwerp & Design:

2020 Nissan Versa LED headlights

We zijn ver verwijderd van de saaie dozen van weleer. (De vertrekkende Versa had vorig jaar 3 bescheiden Versa’s.)

Nissan Versa is het bewijs. Voor minder dan de helft van de kosten van een gemiddelde nieuwe auto hebben sobere kopers een carrosserie die er allesbehalve goedkoop uitziet.

De daklijn, de achterste dakstijl en de grille van de nieuwe Nissan Versa bevinden zich in de luxe wijken.

 • Rijtest

2020 Nissan Versa taillights

Nissan Versa wordt aangedreven door een 1,6-liter 4-inline die 122 pk heeft. Het wordt geassocieerd met een continu variabele automatische transmissie (CVT) die alleen de voorwielen aandrijft. Een handgeschakelde 5-versnellingsbak is standaard op de basismodellen.

Uitgaande van een gemiddelde score, zeggen we dat de Nissan Versa goed presteert, maar we zeggen het voor zijn acceleratie en vermogen.

Versa’s gestroomlijnde benadering van snelheid heeft zijn redenen. Hoewel de stad goed beweegt tussen 0 en 30 mpg, is de kleine inline-4 en CVT-combinatie ontworpen om het brandstofverbruik te verminderen en niet de prestaties. Volgens de EPA zullen de meeste versies samen 35 mpg teruggeven.

2020 Versa sleek roofline

Als het moet, de Versa duurt minstens acht klikken op 60 km/u, hoewel 0 tot 30 km/u vrij helder is. Het reizen over de weg tussen 40 en 60 km/u is tijdrovender en zal enige planning vergen vanwege het Versa-transmissiemechanisme, dat meer geschikt is voor lagere snelheden.

De stijvere carrosserie van de Nissan Versa dit jaar reageert beter op het vliegen. Het Versa-rek is niet te snel en ook niet te nerveus, het is redelijk.

2020 Nissan Versa smart storage space

Nissan Versa rijdt op MacPherson’s voorin en op een draaibare achterbalk die hem geen wendbaarheid of uitstekende off-road eigenschappen geeft, maar hij is wel goed. Hetzelfde geldt voor de remmen, die voorremmen zijn en zuiniger achterremmen dan vierwielige schijfremmen.

 • Hoe ziet het Interieur van de Nissan Versa eruit?

2020 Nissan Versa leather wrapped steering wheel

Nissan Versa is geschikt voor vijf personen. Als gevolg van de herinrichting biedt de Nissan Versa betere voorpassagiersruite, met bijna 3 centimeter meer voor de benen en heupen dan het model van 2019. Het totale comfort is vrij goed, maar de stoelen kunnen wat meer vulling gebruiken. Het kost ook tijd om een comfortabele rijpositie te vinden, omdat alleen handmatige stoelverstellingen beschikbaar zijn. Gebrek aan vermogenscontrole komt vaak voor bij een budgetaangedreven auto.

Wat Nissan Versa op de eerste rij wint, verliest ze achterin. De beenruimte van de achterbank is ten opzichte van de vorige generatie met zo’n 6 centimeter afgenomen. U zult de ruimte zelf willen testen als u regelmatig volwassenen op de achterbank draagt. Grote hardlopers kunnen door een gebrek aan ruimte voor het hoofd en de benen verkrampt aanvoelen.

2020 Versa spacious interior

Er zijn twee complete sets LATCH-autostoelaansluitingen voor de Versa-achterzitjes en een bovenbevestiging voor de middelste achterbank. De ankers zijn diep in de stoelen ingebed en kunnen moeilijk toegankelijk zijn.

Eerdere versies van de Versa hebben de lat laag genoeg gelegd voor de kwaliteit van het interieur. De cabine zat vol met harde, saaie kunststoffen en alles leek rendabel. De verbouwde Nissan Versa verwijdert het en geeft een meer verfijnde sfeer. De meeste oppervlakken zijn nog steeds van kunststof, maar het uiterlijk en gevoel is beter.

2020 Nissan Versa 60/40 split seats and trunk pass through

Elke bekleding is bekleed met een unieke stof en ze zijn allemaal indrukwekkend. Ook de kwaliteit van de constructie is verbeterd, met een betere pasvorm en een betere afwerking van de binnenpanelen en deuren.

De standaardVersa S heeft een capaciteit van 14,7 kubieke meter, terwijl de SV en SR versies 15 kubieke meter hebben. Deze cijfers zijn correct voor een subcompacte auto.

2020 Nissan Versa trunk space

Alle Nissan Versa modellen, behalve de basis met handgeschakelde versnellingsbak, worden geleverd met een 60/40 gedeelde achterbank. Het zitje klapt echter niet helemaal plat, waardoor het moeilijk kan zijn om langere voorwerpen te dragen. Positief is dat de opening van de lading breed is en de kofferbak diep.

Nissan Versa wordt standaard geleverd met een 7-inch infotainmentsysteem met aanraakscherm. Het is gemakkelijk te gebruiken, maar soms is het traag om te reageren. De rest van het dashboard en de centrale stapel heeft een intuïtieve lay-out van grote, duidelijk herkenbare knoppen en knoppen die gemakkelijk bereikbaar zijn.

2020 Versa climate controls and display

Android Auto en Apple CarPlay zijn standaard in alle modellen behalve het basismodel. Deze integratieopties voor smartphones kunnen sommige problemen met de native interface van de Versa verminderen. Optionele functies zijn onder andere satellietradio, een zes-luidsprekers stereo-installatie, automatische klimaatregeling, nabijgelegen sleutelloze toegang en starten op afstand.

 • Veiligheid

2020 Nissan Versa digital information dashboad

De federale en onafhankelijke testers hebben de Nissan Versa 2020 nog niet getest.

Elke Versa is uitgerust met een standaard automatische noodstop en verplichte veiligheidsuitrusting zoals gordelairbags en een achteruitkijkcamera. Versa SV en SL hebben standaard dodehoekmonitoren die u helpen.

Het zicht van de kleine sedan is over het algemeen goed en de 6-voudig verstelbare bestuurdersstoel, standaard in alle modellen, is in hoogte verstelbaar.

 • Transmissies:

Het goede nieuws over de kleine carrosserie en de bescheiden motor van de Nissan Versa? Het is een winnend recept voor een goed brandstofverbruik.

De EPA rangschikt de Nissan Versa op 32 mpg in de stad, 40 op de snelweg, 35 in combinatie met een automatische transmissie. De EPA heeft deze versies gewaardeerd op 27/25/30 mpg.Onder de kleine auto’s is de Versa concurrerend. De Hyundai Accent wordt geschat op 36 mpg in combinatie met de EPA. Chevy Sonic wordt geschat bij 29 mpg gecombineerd.

 • Welke Nissan Versa model past bij mij?

Nissan Versa is verkrijgbaar in drie versies: S, SV en SR. Alle modellen zijn uitgerust met een viercilindermotor en voorwielaandrijving. Een handgeschakelde vijfversnellingsbak is standaard, terwijl een traploze automatische transmissie (CVT) optioneel is in het basismodel en standaard in hogere versies.

De basis Nissan Versa S biedt een lage startprijs, een standaard infotainmentsysteem met aanraakscherm en een aantal ondersteuningsfuncties voor de bestuurder, waaronder voetgangerdetectie en automatisch vooruit- en achteruitremmen. Als u zich echter aan de handgeschakelde versnellingsbak houdt, is het beste wat u kunt doen om waarde te creëren.

 • Prijs:

De kostprijs van de nieuwe Nissan Versa is nog niet bekend in Europa.

 

Facebook Comments

denieuwsteautos.be

Alles over auto's op een site. Kom meer te weten over u toekomstige auto voor dat u het koopt!. Deze blog vertelt u als over de nieuwste auto merken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: