Beoordeling: (2020) Buick Encore GX

Prijs: NB
  • Design
  • Motor Prestaties
  • Brandstofbesparing
  • Interieur
  • Veiligheid en Betrouwbaarheid
3

2020 Buick Encore GX review en rating

Buick Encore 2020 is een SUV op pint-sized crossover formaat die veel dozen controleert op stedelijke runabout, maar geen verfijning, veiligheidsfuncties en de waarde van sommige van zijn rivalen mist. Het is ook het sterkst verkopende model, en hoewel lang in de tand, blijven sommige veranderingen zijn modeljaar SUV’s concurrerend tegen evoluerende aanvallen, met inbegrip van grotere Encore GX.

Het gaat in de Europa het zevende modeljaar in met een verminderde trim en een slechte verandering: verlies turbo motor krachtiger en efficiënter. Vroeger konden Encore-kopers kiezen tussen de versie van de 138- of 153 pk sterke 1,4-liter turbolader inline-4, maar nu is er alleen nog maar een minder krachtige versie beschikbaar. Verrassend genoeg kiezen meer kopers voor de basismotor, ondanks een aanzienlijke vermogenstoename en een forfaitair bedrag van brandstofverbuik. Echter, een krachtiger 1.4 motor kan nieuw leven vinden in Encore GX, een grotere nieuwe crossover die de slots tussen Encore small en medium Envision.

2020 Buick Encore GX review en rating

Alle versieringsniveaus van Encore zijn uitgerust met machtseigenschappen, OnStar, en satellietradio als norm, terwijl de hogere versiering verdere gemak en technologieopties zoals verwarmde leerzetels, actieve veiligheidseigenschappen, en verbeterde stereo toevoegt.

Encore is verkrijgbaar met een 1,4-liter turbo-4 voor of vierwielaandrijving en een automatische 6-versnellingsbak is de enige keuze.

Wat kunnen wij zeggen over de exterieur design?

Op het eerste gezicht lijkt hij niet op niet op de vorige de Buick Encore GX, maar bij nadere beschouwing blijkt het ontwerp veel provocerender te zijn.

Buick Encore GX Design

2020 Buick Encore Small Luxury SUV: two men bike racking

De nieuwste ontwerptaal is hier toegepast en er is rekening gehouden met een element in de Regal en Enclave. Niet alleen zijn er meer gebogen plaatwerk, maar ook is het model in een meer luxe categorie ondergebracht. Dit blijkt uit het extra lijnkarakter, duidelijkere wielkasten, en een frontend met enige attitude. Let op de grotere ventilatieroosters waarin de mistlampen en het roodgeaccentueerde rooster zijn ondergebracht.

2020 Buick Encore Small Luxury SUV: 10-Spoke Aluminum Wheels

Buick zou alle details moeten geven, maar het lijkt erop dat het hier afgebeelde voorbeeld is voorzien van LED-verlichting. Outback LED-achterlichten lijken ook aanwezig te zijn en zien hoe de uitlaat in de achterbumper is ingebouwd. Het geeft een sportief tintje aan de compacte crossover in het algemeen.

Hoe ziet het Interieur eruit?

Hij heeft ongeveer 5 kubieke meter meer laadruimte van Encore, en 3 minder dan de Envision.

Buick Encore GX Interieur van 2020

2020 Buick Encore Small Luxury SUV: driver interacting with the infotainment system

De Encore GX krijgt variaties op het thema van eenvoudig interieur dat gebruikelijk is voor de meeste nieuwe GM voertuigen. Er zijn knoppen voor de audio-en klimaatcontrole functies is belangrijk, terwijl de 8-inch touch screen met Android Auto en Apple compatibiliteit CarPlay zitten in het midden van het dashboard.

De zes stoelen worden standaard geleverd, net als de bekledingsstof met kunstlederen bekleding. Een elektrische bijrijdersstoel, verwarmde voorstoelen, een head-up display, de spiegel achter de camera, het maanddak en lederen zitvlakken zijn beschikbaar.

2020 Buick Encore Small Luxury SUV: front seat with sunroof view2020 Buick Encore passagiersruimte

Hij heeft 19 kubieke meter laadruimte, minder dan bij de Toyota Prius. Met hen neergevouwen.

Welke Encore ontbrak in de ruimte het goed te maken in verfijning, sportieve een premie-gevoel materialen en verschillende kleuren opties. De lederen bekleding van de zitting is beschikbaar in Essence en hoger, maar zelfs de instapstof is vrij goed.

2020 Buick Encore bagageruimte2020 Buick Encore Small Luxury SUV: interior extra cargo space2020 Buick Encore Small Luxury SUV: cargo space with garden supplies

Het dempen van geluid en akoestisch glas is een welcome toevoeging ten opzichte van rivalen Encore, vooral broederlijke tweelingen zijn veel goedkoper, Chevrolet Trax.

Wat kunnen wij zeggen over de motor prestaties?

Encore levert op het gebied van rijcomfort en geluid, maar ze zijn op zoek naar prestaties die elders moeten worden geleverd.

Motor is helaas minder krachtig. Slechts een 138 pk sterke versie van de basis 1.4-liter turbolader in lijn 4 van de basis blijft over, en dat is jammer, want de eerder optionele 153 pk sterke versie is zowel krachtiger als efficiënter. Encore wordt standaard geleverd met een automatische 6-versnellingsbak en voorwielaandrijving, terwijl vierwielaandrijving optioneel is. In om het even welke configuratie, vergde de basismachine bijna 10 seconden om 100 km/u te bereiken.

2020 Buick Encore rijtest

Buick Encore weggedrag is gemiddeld voor het segment, maar de rijeigenschappen en het geluid staan eraf, plus een kleine inline-4 zorgt voor een aangenaam geluid bij hard accelereren. Terwijl het onderstel op hobbelig terrein of oneffen wegdek druk kan worden, kan Encore de meeste rijsituaties met comfortabel, zij het kleinschalig, aan.

Hoe veilig is Buick Encore GX 2020?

Hij is nog niet getest voor dit jaar, maar geen grote veranderingen in het model geeft ons de mogelijkheid om een oordeel te vellen over veiligheid zonder te scoren.

Hij bied dezelfde hoge waarde, met “goed” in elke categorie, met uitzondering van een “Aanvaardbaar” voor kleine botsingen bij de passagierszijde. Nochtans, is er geen automatische noodsituatie het remmen beschikbaar in elke Encore, die het moeilijk voor ons maakt om deze bijtgrote Buick vanuit een veiligheidsperspectief te adviseren. Een achteruitkijkcamera en een volledige reeks airbags zijn standaard en de waarschuwing voor een botsing naar voren kunnen worden uitgerust met een dodehoekmonitor, maar zonder de actieve technologie, Encore, die nog steeds achterblijft bij de concurrentie.

 

Facebook Comments

denieuwsteautos.be

Alles over auto's op een site. Kom meer te weten over u toekomstige auto voor dat u het koopt!. Deze blog vertelt u als over de nieuwste auto merken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: